«Πέρα από όλα τα άλλα αυτό που πρέπει να μείνει από χθες είναι η συμμετοχή του κόσμου που νιώθει την ανάγκη να εκφραστεί πολιτική και να δει ότι κάτι αλλάζει καθώς τα μεγάλα κόμματα έχουν κουράσει πλέον», δήλωσε στον Sky ο κ Παύλος Γερουλάνος.

Σε ερώτηση αν οι πολίτες με την επιλογή που έκαναν θέλησαν να δώσουν μια ευκαιρία ακόμη στο Κίνημα Αλλαγής για να φέρει το διαφορετικό σε ότι αφορά τις πολιτικές που μπορούν  να εφαρμοσθούν ο κ. Γερουλάνος δήλωσε:

«Σίγουρα ο αριθμός των πολιτών που ήρθαν στις κάλπες πρέπει να μας ενθουσιάσει. Θεωρώ ότι η επιφυλακτικότητα του παραμένει γιατί έχει απογοητευθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από το πολιτικό σύστημα . Είναι νότα αισιοδοξίας αλλά και   ελπίδας ότι κάτι νέο μπορεί να δημιουργηθεί  σηματοδοτεί η συμμετοχή».

Όσο για το αν θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις και τριβές από όσους πρόσκεινται στον κ Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν θα έχουμε τριβές γιατί πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις. Πρέπει να γίνει η ανασυγκρότηση του κόμματος με βάση τις αρχές και τις αξίες  . Χρειάζεται ένα σύγχρονο καταστατικό που να αγκαλιάζει όλε στις ανάγκες. Επίσης τα στελέχη του κόμματος πρέπει να βρεθούν κοντά στους πολίτες που μπορούν να μας δώσουν τη μεγάλη διαφορά στην κάλπη των εθνικών εκλογών», τόνισε ο κ Γερουλάνος.

Σε ότι αφορά την εκπροσώπηση του κ. Ανδρουλάκη στη Βουλή ο κ. Γερουλάνος είπε πως  αν ήταν στη θέση του προέδρου του κόμματος θα πρότεινε τον πρώτο σε σταυρούς από την κοινοβουλευτική διαδικασία. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα έλεγα τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Ο νέος πρόεδρος όμως θα λάβει την απόφαση για το πώς θα προχωρήσει η κοινοβουλευτική ομάδα», είπε ο κ. Γερουλάνος.

 254 total views,  4 views today