Ανανέωση:

«Όλοι περιμένουν τη σύσταση της νέας κυβέρνησης για να πάρει μπροστά η οικονομική μηχανή της χώρας. Πρέπει η χώρα να γίνει σύγχρονη πολιτισμένη και να λειτουργεί με κανόνες. Και κυρίως όλοι να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας».

Αυτό δήλωσε στον Sky, μεταξύ άλλων,  με αφορμή το γεγονός ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου.

«Ακόμη και στον επιχειρηματικό στίβο, βλέπουμε ότι κάποιοι για να πετύχουν τα δικά τους οφέλη μπορεί να μη σέβονται το συνάδελφο τους το γείτονα τους. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας να φύγουμε από το πρόσκαιρο κέρδος που πολλοί θα ήθελαν και να πάμε σε σχεδιασμούς , που να έχουν βάθος στο χρόνο και να είναι να υγιείς. Δεν γίνεται να έχουμε τις επιχειρήσεις μας να λειτουργούν εις βάρος των άλλων συναδέλφων . Ας δούμε τι γίνεται στη Μεσαιωνική Πόλη που είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Δεν μπορεί να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί ως σήμερα και έχει γίνει έρμαιο του καθένα που θέλει γνώμονα το πρόσκαιρο κέρδος χωρίς σχεδιασμό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πάππου.

Η οικονομία ενός κράτους όπως εξήγησε ο κ. Πάππου λειτουργεί όπως η οικονομία μιας οικογένειας.

« Όπως ο καθένας από μας φροντίζει στην οικογένεια του να έχει κανόνες εύρυθμης λειτουργίας έτσι και στο κράτος πρέπει να υπάρχουν κανόνες εύρυθμης λειτουργίας και αμοιβαίου σεβασμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ.

Ο κ. Πάππου μίλησε και για τα προβλήματα που σκιάζουν την εξέλιξη της φετινής σεζόν καθώς μαίνεται ο ανταγωνισμός από άλλους προορισμούς.

«Είναι μεγάλο θέμα και το Brexit καθώς υπάρχει ανησυχία και κράτημα των επισκεπτών από τη Μεγάλη Βρετανία. Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η υπερφορολόγηση και οι δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές που καθιστούν το τουριστικό ακριβό και μη ανταγωνιστικό. Σε άλλους προορισμούς οι τιμές είναι ανταγωνιστικές. Η υψηλή φορολόγηση δεν επιφέρει μεγάλη εισπραξιμότητα. Οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να πληρώνουν», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου και τόνισε πως δεν γίνεται μέσα σε ένα χρόνο να αλλάζουν σαν χιονοστιβάδα τα νομοσχέδια για τη φορολογία.

«Θέλουμε να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο πάνω στο οποίο ο κάθε επιχειρηματίας να ξέρει πως θα λειτουργήσει. Είναι ανάγκη να λειτουργήσουμε ως σύγχρονη χώρα. Οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργήσουν και να αποδώσουν. Αν όμως η φορολόγηση είναι σε δυσβάστακτα επίπεδα το κράτος δεν μπορεί να αποδώσει» , είπε ο κ. Πάππου.

Σε ερώτηση σχετικά με τη ρευστότητα στην αγορά της Ρόδου ο κ. Πάππου δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η ρευστότητα είναι σε καλά επίπεδα. Οι τράπεζες δεν έχουν ανοίξει τις στρόφιγγες των χρηματοδοτήσεων. Χρήματα υπό μορφή δανείων δίνονται. Όμως πολλές φορές για λεπτομέρειες δεν δίνονται οι χρηματοδοτήσεις στους επιχειρηματίες» .

 114 total views,  6 views today