Στη Βουλή φέρνει το θέμα για τους εμβολιασμούς στελεχών του κυβερνώντος κόμματος εκτός σειράς και το Κίνημα Αλλαγής, με ερώτηση που κατέθεσε χθες.

Όπως καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας και Εσωτερικών, επέτρεψαν εκτός των 46 ατόμων που είχαν δημοσιοποιηθεί από τη Κυβέρνηση, να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, άλλα 80 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, που εμβολιάσθηκε στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις.

Το προφανές αυτής της παρατυπίας για το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί ότι τα αντανακλαστικά της ΝΔ ως προς την “ευθιξία” της, λειτούργησαν εντελώς διαφορετικά από όσον αφορά τον κ. Χατζημάρκο έναντι άλλων, όπως στην περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου οι υπεύθυνοι απηλλάγησαν από τα καθήκοντά τους και η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ανέστειλε την κομματική τους ιδιότητα.

Μιλώντας στον sky η βουλευτής Αθηνών του Δυτικού Τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου, τόνισε ότι με αυτή την αδιανόητη συμπεριφορά, αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ ευτελίζουν τη διαδικασία και δημιουργούν συνθήκες αμφισβήτησης στην κοινωνία.

“Τι έχει να απαντήσει η κυβέρνηση στους πολίτες και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όταν αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ πηγαίνουν πρώτοι στη σειρά εκτός λίστας εμβολιασμού, ενώ εκείνοι περιμένουν υπομονετικά πότε θα έρθει η σειρά τους;”, τόνισε η κυρία Γιαννακοπούλου, προσθέτοντας ότι το ΚΙΝΑΛ ζητάει άμεσα απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που τίθενται.

“Πρέπει να καταδικάσουμε γενικότερα τέτοιες ενέργειες”, είπε καταλήγοντας.

 422 total views,  2 views today