Ανανέωση:

Καίρια ερωτήματα σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα έθεσε πρόσφατα σε ομιλία του ο καθηγητής του ΕΜΠ Γεωγράφος Γεωπολιτικός κ. Γιάννης Μαζής σχετικά με το μεταναστευτικό και τον τρόπο αντιμετώπισης του.

Αναφέρθηκε  όμως ο κ. Μάζης και στο ρόλο των ανθρωπιστικών οργανώσεων αλλά και στα κονδύλια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό. Χρήματα που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής οι μετανάστες και όχι να είναι έρμαια κοριών, ψύλλων και ποντικών!

Στην ομιλία του ο κ. Μάζης αναφέρθηκε και  στην ορολογία που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τους ανθρώπους αυτούς που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους και μέσω της Τουρκίας έρχονται στην Ελλάδα.

Παράνομοι και όχι παράτυποι μετανάστες

«Μας θέτουν το ψευτοδίλημμα να τους αφήσουμε να πνιγούν ; Ο κάθε  μετανάστης φεύγει από τη χώρα του και  και φθάνει μέχρι την Τουρκία.  Αυτό σημαίνει ότι φεύγει από τη μη ασφαλή χώρα και πηγαίνει  στην πρώτη ασφαλή χώρα. Μέχρι εκεί είναι πρόσφυγας.  Αν φύγει από την Τουρκία και περάσει παρανόμως σε άλλο κράτος είναι παράνομος μετανάστης.  Γιατί παράνομος και όχι παράτυπος ;  Γιατί δεν τους έχει γίνει πρόσκληση. Εδώ δεν τίθεται θέμα νομίμου προσκλήσεως άρα είναι παράνομοι μετανάστες», τόνισε ο κ. Μάζης.

Ο  κ. Μάζης επίσης αναφέρθηκε  και στην απειλή του προέδρου της Τουρκίας  Recep Tayyip Erdoğan προς τον κ. Γιούγκερ για την κατάληξη των παράνομων μεταναστών.

Σε πρώτη φάση ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα “ανοίξει τις πόρτες” για να περάσουν οι Σύροι πρόσφυγες στην Ευρώπη εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίσει “στρατιωτική κατοχή”, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία. “Θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες προς εσάς” είχε  δηλώσει τότε  ο Erdogan στο πλαίσιο ομιλίας του προς τους βουλευτές του κόμματός του.

Όλα αυτά πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις στη Συρία.

«Θα σου γεμίσω τις παραλίες των νησιών του Αιγαίου με 15.000 από αυτούς τους ανθρώπους του είπε . Ο  κ. Γιούγκερ θα ήταν σε κατάσταση εφορίας και δεν κατάλαβε  τι του είπε. Αν καταλάβαινε θα  κατανοούσε πως αυτό είναι ομολογία συνενοχής σε έγκλημα. Και μάλιστα ηθικής αυτουργίας.  Εννοούσε δηλαδή ο πρόεδρος της Τουρκίας  πως αυτός κρατούσε τη στρόφιγγα. Έπρεπε για αυτό να γίνει καταγγελία στο Διεθνές Δικαστήριο, Γιατί η άκρως ανθρωπιστική Ευρώπη δεν αναγκάζει την Τουρκία στην οποία καταβάλλει 3,5 δις για τους παράνομους μετανάστες να δημιουργήσει hot spot ελέγχου και καταγραφής στην ξηρά στα εδάφη της ; Να υποβάλλουν τα χαρτιά τους οι άνθρωποι και αναλόγως να τους μεταχειριστούν σαν ανθρώπους και όχι σαν δίποδα θηλαστικά να τους δώσουν πράσινη κάρτα  για εκεί που θέλουν να δουλέψουν να τους βάλουν σε αεροπλάνο και τους στείλουν εκεί που πρέπει. Γιατί να τους πετάξουν στο νερό; Αυτό είναι ψευτοδίλημμα λοιπόν», τόνισε ο κ. Μάζης

Ο καθηγητής μίλησε και για ορισμένες κυβερνητικές οργανώσεις των οποίων η προέλευση είναι άγνωστη.

«Υπάρχει ένας θεσμός μη κυβερνητικών οργανώσεων  που δεν ξέρουμε την προέλευση τους. Είναι διεθνείς οργανισμοί. Ως εκ τούτου  είναι αφορολόγητοι και δεν τηρούν στοιχεία.Εκεί μια  καθαρίστρια λαμβάνει μισθό καθηγητού πανεπιστημίου. Δεν μιλάμε για τα ανώτερα στελέχη. Εκεί ζαλίζεσαι  από το ύψος των αμοιβών», σχολίασε.

Όταν τρώμε δεν μιλάμε

Όσο για τα χρήματα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα ο κ. Μάζης υπογράμμισε :

«Για παράδειγμα  δόθηκαν χρήματα στην Ελλάδα για να διευθετήσει την υπόθεση των μεταναστών και των προσφύγων. Τους τρώνε τα ποντίκια τους ανθρώπους. Αν έχουμε 70.000 άτομα  στη χώρα μας ,  με ένα δις  600 εκατομμύρια  που λαμβάνουμε τους αγοράζουμε  ένα δυαράκι στον καθένα όχι στον Κολωνάκι αλλά σε μια καλή περιοχή των Αθηνών. Εδώ δεν έχουμε  να τους δώσουμε  να φάνε, δεν έχουμε   να τους στεγάσουμε  . Δεν έχουμε  πόρους για την  τήρηση των   όρους υγιεινής. Τι γίνονται  όλα αυτά τα χρήματα;Τέτοια σιωπή που μου θυμίζει τη συμβουλή που μου έδινε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρός καθώς ήμουν και από καλή οικογένεια. Μου έλεγε όταν τρώμε δεν μιλάμε. Άρα δεν έχει να κάνει με ανθρωπισμό ούτε με διλλήματα του τύπου ότι οι άνθρωποι αυτοί  θα πνιγούν. Και γιατί το κάνουν αυτό. Το ένα είναι ότι ένας ολόκληρος κόσμος ταΐζεται καλά.  Χωρίς να προσφέρει τίποτε»

 Υπάρχουν λόγοι που δεν παίρνουν την πράσινη κάρτα!

Ο κ. Μάζης  έδωσε τη δική του εξήγηση για τους λόγους που οι άνθρωποι αυτοί παρανόμως ταξιδεύουν και φθάνουν σε χώρες της ΕΕ για να δουλέψουν. ¨Όπως τόνισε αν είχαν την περίφημη πράσινη κάρτα θα μπορούσαν να αμειφθούν όπως οι Ευρωπαίοι. Αντιμετωπίζονται όμως διαφορετικά γιατί δεν την έχουν…

«Ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων είχε ζητήσει 800.000 εργαζομένους Σύρους. Αυτοί πρέπει να φθάσουν παράνομα εκεί.Γιατί αν πάρουν πράσινη κάρτα   και πάνε να δουλέψουν στη Γερμανία οι εργοδότες θα πρέπει  να τους πληρώσουν  αμείβουν ανάλογα με τους Γερμανούς πολίτες . Αν τους έχουν  παράνομα εκεί  πέντε έξι χρόνια θα τους εκμεταλλεύονται μέχρι να βγάλουν την υπεραξία τους  μετά μπορεί να τους  πουν  να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα. Το είδαμε αυτό προσφάτως. Αυτά πρέπει να τα προσέξουμε γιατί κάτω από τις ταμπέλες και κάποιους τίτλους λειτουργούν  κάποιοι μηχανισμοί  που στρέφονται εναντίων του κράτους έθνους που θέλουν κάποιοι να πολτοποιήσουν .  Είναι πολύ ενδιαφέρον να αναφέρουμε επίσης  ότι η δημογραφικώς ισχυροτέρα τάσης ανά τον  κόσμο είναι η τάση του Ισλάμ» είπε ο κ. Μάζης .

 

 202 total views,  4 views today