Ανανέωση:

Δεν θέλω να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα, ούτε θέλω να υπερασπιστώ τον Χατζημάρκο, αφού ούτως ή άλλως, γνωστό είναι πως ουδέποτε ήμουν θιασώτης, οπαδός, ψηφοφόρος ή χειροκροτητής του. Κι αυτό συνειδησιακά, πιστεύοντας πως λειτουργεί αρκετά συγκεντρωτικά, ανάδρομα κομματικά και με συμμάχους – παραδόξως – μη αρεστούς σε μένα.

Το τελευταίο διάστημα, ομολογώ, παρακολουθώ τα διαδραμματιζόμενα σε Περιφέρεια και δήμο, από μια άλλη φάση, με μια άλλη οπτική και με μπόλικο νερό στο κρασί μου — ουσιαστικό αποτέλεσμα σύγκρισης των αντοχών προς επίτευξη στόχων, άρα ανακτώντας το κριτήριο της αντικειμενικότητας μέσα από την επαναλειτουργία του τοπικού προγράμματος του sky. Ομολογώ πως τόσο στον δήμο της Ρόδου όσο και στην Περιφέρεια οι δυό επικεφαλής κάνουν σχεδιασμό, απλώνουν μπροστά τους πλάνα και προσπαθούν να υλοποιήσουν.

Μ’ αρέσει αυτό, όχι γιατί μένουν σε μια Λαλιώτικη “εικονική πραγματικότητα” αλλά γιατί φαίνονται να έχουν οράματα, όνειρα… κάτι στο νου τους για το αύριο! 

Δεν θα το αναλύσω μα νομίζω ζούμε καθημερινά καθαρή πόλη, ακούμε για την Νέα Αγορά, για το Εθνικό Θέατρο, για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, ακούμε για την νησιωτικότητα, τη μάχη για τα κεκτημένα των νησιωτών, για τα ισοδύναμα και τον ΦΠΑ, για την αυτοδιοίκηση στην κυριολεξία. Αν πούμε σήμερα, σίγουρα σήμερα οι σημερινοί θα πρέπει να προηγούνται όποιου άλλου, φιλόδοξου που θέλει ως υποψήφιος να κατακτήσει τις θέσεις τους.

Δεν θέλω να ταυτιστώ, άλλωστε αυτό το Μέσο, αυτός ο ραδιοφωνικός σταθμός ήταν και θα παραμείνει “αντιΕξουσιαστής“,  κριτικός, αυστηρός και έντιμος απέναντι στους ακροατές του: Ούτε παζάρια θα κάνουμε με το ΚΕΛΠΝΟ, μήτε θα μας δείτε σε λίστες πλάγιες ή …στραβογραμμένες!

Επί της ουσίας τώρα γιατί πολύς θόρυβος …έπεσε για το ότι δεν υπερασπιστήκαμε το δίκαιο του δημοσιογράφου, στην μήνυση και στα αυτόφωρα και μάλιστα πήραμε ανοιχτά ανάποδη θέση: ΜΑΛΙΣΤΑ! Πιστεύουμε στη δημοσιογραφία – λειτούργημα, στη δημοσιογραφία κρίσης και άποψης και θέσης και ευθύτητας και σταθερότητας. Χωρίς να ξεπερνάμε τα εσκαμμένα, δικαίως ή αδίκως. Ούτε είμαστε της λογικής πως επειδή ένα πρόσωπο είναι δημόσιο θα μπορούσαμε να το λοιδωρούμε σε επίπεδο προσωπικό. ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ πολιτικό ΝΑΙ κι άλλωστε μην προστρέξετε να πείτε κάτι, θα το πούμε μόνοι: ΟΤΑΝ κάναμε κριτική και ουσιαστικά συμμετείχαμε στην ανατροπή του Γιώργου Γιαννόπουλου από το δήμο της Ρόδου, ουδέποτε εκστομίσαμε προσωπική κατηγορία. Ούτε βρίζαμε. Πολλές φορές αναγκάστηκαν να μας απαντήσουν. Πολλές φορές μας πυροβόλησαν. Με αξιοπρέπεια και από τις δυό πλευρές. Στις μέρες αυτό έλειψε, δεν μας ενδιαφέρει. Γι αυτό πήραμε ξεκάθαρη θέση: Απέναντι.

Προς Θεού. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν συμφωνούμε με τον Κουνάκη, με τον Ζωγραφίδη και με τ’ άλλα τα παιδιά! Απλά έχουμε μια άποψη για την δημοσιογραφία, ξεκάθαρη: Σταθερή γραμμή, καθαρή φωνή…

Τ.Μ.

 

 114 total views,  2 views today