Προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει μέσω των φερεφώνων του να …θάψει το θέμα και να αλλάξει ατζέντα! Φτάνει πια στο σημείο να δίνει εντολές ακόμη και τα δελτία τύπου να …εξαφανίζονται! Ολα αυτά για την ΝΗΣΙδΑ, που φαίνεται πως έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα του …λαϊκού ηγέτη Χατζημάρκου!

Διαβάστε οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων τι καταμαρτυρούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Με ‘μαγειρέματα’ και ‘ταχυδακτυλουργικά’, η ΠΝΑΙ έστειλε στη… σέντρα τα μικρά καταλύματα, που το τελευταίο έτος, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους.

Αποκλείοντας έναν σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων από την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, βάζουν την υπογραφή τους στο γκρίζο και αβέβαιο περιβάλλον που διαμορφώνεται για τις επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες εδώ κι έναν χρόνο βρίσκονται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής συγκυρίας.

Το πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ αποτελούσε τη μοναδική ελπίδα για πολλές επιχειρήσεις του κλάδου στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, για το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, οι οποίες πλέον δεν έχουν να κρατηθούν από πουθενά. Ως εκ τούτου το πανηγυρικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η περιφερειακή αρχή σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, αποτελεί όνειδος για τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων. Έναν κλάδο, μάλιστα, που στα περισσότερα νησιά της Περιφέρειας προσφέρει το 80% των τουριστικών κλινών, με ότι αυτό σημαίνει για την ενίσχυση του τουρισμού και της περιφερειακής οικονομίας.

Η απογοήτευση και η αγανάκτηση κυριαρχούν στους κόλπους των επιχειρηματιών του κλάδου, εξαιτίας του αποκλεισμού τους από ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα μπορούσε να προσφέρει ανάσα ζωής στις επιχειρήσεις τους.Δυστυχώς, η πλειοψηφία των επιχειρηματιών όχι μόνο δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν την πολύτιμη στήριξη του προγράμματος, αλλά επιβαρύνθηκαν και με ένα διόλου αμελητέο ποσό για τη σύνταξη των σχετικών φακέλων, αφού τα δικαιολογητικά που ζητούνταν ήταν πολλά.

Η Περιφέρεια, κατά τη συνήθη τακτική της, για μια ακόμη φορά, γύρισε την πλάτη της στις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων.

 1,056 total views,  2 views today