Μετά από σειρά παρεμβάσεων μέσω του sky για το ζήτημα της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο η Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με έργα που θα πρέπει να δημοπρατήσει για αποκατάσταση των κτιρίων.

Υπενθυμίζεται πως σχετικά μίλησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο ο πρόεδρος και από την Διεύθυνση Νεοτέρων Μνημείων ο κ. Καρυδάκης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μετά από επανειλημμένες αυτοψίες που διενεργήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της, συνέταξε μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου που στεγάζει τα Δικαστήρια της Ρόδου, η οποία εστάλη στο Εφετείο Ρόδου στις 30-07-2020.

Στο συνοδευτικό έγγραφο, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου ζητούσε από το Εφετείο Ρόδου να προβεί αρμοδίως στις δικές του ενέργειες, αναφορικά με την εξασφάλιση διάθεσης πίστωσης ποσού 1.570.000,00 ευρώ, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει εν συνεχεία η Περιφέρεια στη δημοπράτηση του έργου.

Και στην περίπτωση του Δικαστικού Μεγάρου, απαραίτητη προϋπόθεση συνιστά επίσης η εκκένωση των Δικαστηρίων, λόγω των εκτεταμένων παρεμβάσεων που απαιτούνται και που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υλοποιηθούν με το κτίριο εν λειτουργία.

Κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε κωλυσιεργία παρατηρείται,  είτε στη συντήρηση και αποκατάσταση του κτιρίου του Κτηματολογίου, είτε στη συντήρηση και αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου,  δεν συνιστά υπαιτιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία είναι έτοιμη να προχωρήσει στους σχετικούς διαγωνισμούς για την ανάδειξη αναδόχων των έργων,   μόλις το Κτηματολόγιο και τα Δικαστήρια μετεγκατασταθούν προσωρινά σε άλλους χώρους και μόλις διασφαλιστούν η απαιτούμενες πιστώσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 1,011 total views,  4 views today