Για τους εμβολιασμούς τα Κέντρα Υγείας αναστέλλουν δραστηριότητες τους

447

Με εντολή του ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να προσδιορίσουν ποιες από τις δραστηριότητές τους θα ανασταλούν για τη λειτουργία τους ως εμβολιαστικά κέντρα.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των πολιτών δίνει η Κυβέρνηση, αφήνοντας τους όμως εκτεθειμένους απέναντι σε άλλες ασθένειες όπως προκύπτει και από σχετική εγκύκλιο που στάλθηκε από το Υπουργείο Υγείας προς τα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με επιστολή του ζητά από τα Κέντρα Υγείας να προσδιορίσουν ποιες από τις δραστηριότητές τους θα ανασταλούν για τη λειτουργία τους ως εμβολιαστικά κέντρα.

Η σύσταση αυτή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, τα οποία αναβάλλουν ραντεβού για άλλες ασθένειες είτε γιατί τα ίδια μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση είτε γιατί το προσωπικό τους καλείται να μετακινηθεί για να στελεχώσει τέτοια κέντρα σε άλλες δομές.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους από σήμερα 20/1/2021 λειτουργούν επιπλέον 144 εμβολιαστικά κέντρα σε δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, θα αναπτύσσονται επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα, τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, έτσι ώστε να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα 1.000.