Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο Ο.Α.Ε.Δ και τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, Εργασίας κ. Χατζηδάκη και τους βουλευτές Κρήτης και Δωδεκανήσου απέστειλαν τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης για το πρόβλημα με την επιδότηση ανεργίας εργαζομένων. Σχετικά μίλησε σήμερα στον sky ο Παναγιώτης Εγγλέζος.

Διαβάστε την επιστολή:

Κύριοι,

Σας ζητάμε ως Διοικητικό Συμβούλιο Ο.Α.Ε.Δ να πάρετε απόφαση για δύο, κατηγορίες εργαζόμενων, οι οποίες απορρίπτονται από την επιδότηση ανεργίας ενώ τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια.

Αναλυτικά ζητάμε

  • Να χαρακτηριστούν και φέτος εποχικοί αυτοί που και πέρσι χαρακτηρίστηκαν ως εποχικοί ανεξάρτητα με το αν οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολήθηκαν, δεν απέλυσαν το 75% των εργαζομένων. Αυτό έγινε για το λόγο ότι, όπως γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις δεν προσέλαβαν το σύνολο των εργαζομένων αλλά ένα μικρό μέρος αυτών. Άρα η ποσόστωση δεν έχει καμία εφαρμογή για φέτος.
  • Αφορά τους νέους που φέτος θα πάρουν πρώτη φορά ανεργία. Εκεί όπου φέτος πρέπει να έχουν 50 ένσημα ως εποχικοί, ο Ο.Α.Ε.Δ τους ζητά παράλληλα να έχουν και 80 ένσημα ως νέοι ασφαλισμένοι, πράγμα που δεν μπορεί να επιτευχτεί λόγω συγκυρίων. Ζητάμε λοιπόν την απόρριψη του αιτήματος του Ο.Α.Ε.Δ. για τα 80 ένσημα και την ένταξη και των νέων ασφαλιζόμενων στα 50 ένσημα.

Με την απόφαση αυτή δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Ο.Α.Ε.Δ διότι οι εργαζόμενοι των παραπάνω κατηγοριών υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Γνωρίζετε και εσείς ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας καθώς η υπαιτιότητα δεν είναι των εργαζομένων αλλά δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ, ΒΟΡΓΙΑΣ, ΛΙΟΛΑΚΗΣ, ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ, ΠΕΠΟΝΗΣ, ΕΓΓΛΕΖΟΣ

 5,177 total views,  2 views today