Περίοδο γιορτών διέρχονται οι μουσουλμάνοι της Ρόδου και της Κω.

Μεταξύ 12-15 Αυγούστου γιορτάζεται σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο το Eid AL-Adha ή Kurban Bayram (γιορτή των θυσιών). Η συγκεκριμένη γιορτή αποτελεί μιαν από τις πιο σημαντικές γιορτές του μουσουλμανικού κόσμου και είναι επίσημη αργία στις χώρες με πλειοψηφία μουσουλμάνων.

Παρόλα αυτά, όπως γράφουν Τουρκόγλωσσα Μέσα, το γιορτινό τραπέζι είναι ακόμα πιο ακριβό από άλλες χρονιές, ειδικά όσον αφορά το κόκκινο κρέας. «Ακόμα και το πιο φθηνό τραπέζι “καίει” τις τσέπες» αναφέρει χαρακτηριστικά η Havadis, μια εφημερίδα της Τουρκοκυπριακής πλευράς στην Κύπρο, που συμπληρώνει ότι το γιορτινό τραπέζι παραμένει ένα όνειρο για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ιδιαίτερα λόγω των απρόσιτων τιμών για το κρέας.

Για τη γιορτή του Μπαϊραμιού στην Τουρκία, οι ώρες επισκέψεων στις φυλακές έχουν επεκταθεί καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, ώστε να μπορούν οι κρατούμενοι να γιορτάσουν μαζί με τους οικείους τους. «Δήμοι» και τοπικές αρχές έχουν ανακοινώσει τον τρόπο λειτουργίας τους, ώστε οι γιορτές να διεξαχθούν σε «κλίμα ασφάλειας και ειρήνης»