Στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου η «Γιορτή της Θάλασσας» στο λιμάνι της Κολώνας, όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Ρόδου και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ετοίμασαν υπέροχα εδέσματα, με ψάρια, θαλασσινά και προϊόντα ντόπιας παραγωγής.

Οι ημέρες της θάλασσας γιορτάζονται κάθε καλοκαίρι πανελλαδικά. Φέτος οι ντόπιοι αλιείς πραγματοποίησαν μια πετυχημένη γιορτή για τους ξένους επισκέπτες και τους ντόπιους που συμμετείχαν. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά, ορχήστρα με παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονολίθου «Νέα Ζωή» διοργανώνει για 11η συνεχόμενη χρονιά τη γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου, το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 8.30μ.μ., στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Μονολίθου.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με ενημερωτική ομιλία γεωπόνου της Ρόδου και στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνας «Ο Αττάβυρος» και τη χορευτική ομάδα Ρόδου «Χορόσπιτο». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά, ο Ματθαίος Γιαννούλης και ο Στράτος Τσιρακάκης με την ορχήστρα τους.

Θα προσφερθούν παραδοσιακά τοπικά φαγητά, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού και άλλα παραδοσιακά εδέσματα ενώ θα προσφέρονται δωρεάν γιαούρτι με μέλι, σπιτική κρέμα, ρεβίθια, χωριάτικο ψωμί και ρυζόγαλο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των Γαστρονομικών Εκδηλώσεων Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις τόσο στην Ρόδο όσο και σε άλλα νησιά, όπως η γιορτή με το Συμιακό Γαριδάκι (Σύμη), η γιορτή του Γιαπρακιού (Σάλακος), η γιορτή του κρασιού (Έμπωνας), η γιορτή του κρασιού (Κως), η γιορτή του Λοπιού (Κατταβιά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Με τον ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λειψών

Για τις γιορτές και τις εκδηλώσεις αυτές που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της Γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τους παραγωγούς, στηρίζει τα τοπικά προϊόντα και τα προβάλλει, συνδιοργανώνοντας εκδηλώσεις για την ανάδειξή τους. Συνδιοργανώσαμε την ‘Γιορτή της Θάλασσας’ με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Ρόδου και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων όπου ο κόσμος και οι ξένοι επισκέπτες μας, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ψάρια μας, τα προϊόντα που παράγει η θάλασσα του Αιγαίου και τα παραδοσιακά εδέσματα.

Ακολουθεί η 11ηΓιορτή του Γεωργού και του στην Μονόλιθο όπου οι ξένοι επισκέπτες μας, μαζί με τους συμπολίτες μας, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα ντόπια προϊόντα μας»

 426 total views,  2 views today