Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία μία από τις πιο παραδοσιακές και γνωστές εκδηλώσεις του Δήμου Λέρου.

Πρόκειται για τη «Γιορτή της Τράτας – Ψαρά» η οποία προάγει διαχρονικά τα ήθη και τα έθιμα του νησιού και πραγματοποιήθηκε στο Παντέλι.

Την όµορφη εκδήλωση τίµησαν µε την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο Αρχιερατικός επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καστής Δημήτριος και Γρεκός Κυριάκος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΙΣΑΠ κα Κανάρη Μαριέττα, ο τέως Έπαρχος και περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Θεμέλαρος, ο πρόξενος της Μολδαβίας στην Περιφέρεια Κρήτης και υποστράτηγος Ε.Α. ΕΛ.ΑΣ κ. Θεοδωραγγλάκης, ο πρόεδρος Αλιέων κ. Χρήστος Τσακυριός, κάτοικοι του νησιού, αλλά και επισκέπτες της Λέρου πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19.30 όπου οι ψαράδες του νησιού , έκαναν αναπαράσταση του παραδοσιακού τραβήγματος των διχτυών της τράτας.

Μετά την αναπαράσταση, ο κόσμος κατευθύνθηκε στο λιμάνι Παντελίου όπου ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή του πολιτιστικού – εξωραϊστικού συλλόγου «η Παναγιά του Κάστρου» και την ορχήστρα του κ. Κοντογιωργάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε δωρεάν κρασί και άφθονα ψάρια, προσφορά της οικογένειας Τσακυριού, ενώ έγινε ρίψη εντυπωσιακών βεγγαλικών.

Η «Γιορτή της Τράτας – Ψαρά», ήταν για ακόμα μια χρονιά η αφορμή για ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού, τόσο για τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδικών Σταθμών – Αθλητισμού – Πολιτισμού, που ήταν άλλωστε και ο διοργανωτής της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης, όσο και για τους υπερήφανους κατοίκους της Λέρου που είναι γνωστοί για την φιλοξενία και την ευγένεια τους.