«Η σεζόν πήγε καλά σε  ότι αφορά τις αφίξεις αφού πλησίασαν κατά πολύ τα δεδομένα του 2019. Το  λιμάνι της κολόνας όμως δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτη από γιοτ και θαλαμηγούς όπως συνέβαινε άλλες εποχές»

Αυτό υπογράμμισε σήμερα μιλώντας στον Sky ο ναυτικός πράκτορας κ. Μιχάλης Ροδίτης αναφερόμενος στο γιώτιγκ.

«Τα σκάφη έμπαιναν με επιβάτες και πλήρωμα στους λιμένες της Ρόδου της Κω και της Λέρου μόνο και μόνο γιατί είναι πύλες εισόδου. Δεν έμεναν στους νησιωτικούς προορισμούς τους δικούς μας αλλά μετά κατευθύνονταν στον Αργοσαρωνικό. Έμεναν μόνο μιάμιση ημέρα. Έτσι έξτρα τζίρος δεν υπήρξε στην αγορά μας και αυτό ήταν μειονέκτημα», είπε ο κ. Ροδίτης.

Πολύ καλά σε αφίξεις και παραμονές πήγε η Λέρος φέτος αλλά καλύτερη ήταν η κίνηση στα νησιά των Κυκλάδων αφού εκεί αποβιβάζονταν οι επιβάτες.

Ο κ.Ροδίτες τόνισε αρνητικά λειτούργησε το γεγονός ότι φέτος εξαιτίας του ότι δεν ήταν δυνατό να περάσουν τα σκάφη από τον ισθμό της Κορίνθου ο γύρος της Πελοππονήσου που αναγκάστηκαν να κάνουν τους οδήγησε νέους προορισμούς .

«Αυτούς τους προορισμούς θα θελήσουν όσοι κάνουν διακοπές με γιοτ να επισκεφθούν ξανά το επόμενο καλοκαίρι  όπως δείχνει η αλλαγή που έχουν κάνει στα προγράμματα τους οι εταιρείες. Τώρα υπάρχουν πολλοί ανταγωνισμοί . Εκεί δεν υπάρχουν πλωτά στα λιμάνια και καλύτερες υποδομές ίσως», είπε ο κ. Ροδίτης.

Προβλήματα που αφορούν το γιώτιγκ έχουν ήδη τεθεί στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σε ερώτηση για τη νέα μαρίνα στη Σύμη ο κ. Ροδίτης τόνισε πως η υποδομή στο Πέδι δεν είναι οργανωμένη.

Διευκολύνει μόνο την είσοδο και την έξοδο κάποιων  σκαφών χωρίς όμως παροχές αλλά μόνο με θέσεις για πρόσδεση.

Πολύ καλά σε αφίξεις είχε και η νέα μαρίνα της Ρόδου.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κίνηση σκαφών και το χειμώνα ο κ. Ροδίτης τόνισε πως εφόσον αποκτήσουμε πιο οργανωμένες υποδομές   ο στόχος είναι εφικτός.

Αν μάλιστα το λιμάνι του Μανδρακίου λειτουργήσει ως  τουριστικός λιμένας-μαρίνα  και όχι υπό τη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ τότε το γιώτιγκ θα γνωρίσει άνθηση και το χειμώνα και το καλοκαίρι.

 

 331 total views,  2 views today