Για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να έχουμε τις επόμενες ημέρες 60.000 κρούσματα ή περισσότερο» είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, και ξεκαθάρισε πως «η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί στον γενικό πληθυσμό, αλλά όχι στα νοσοκομεία. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν όλοι τη μετάλλαξη Δέλτα».

Σχετικά με την ανοσία που ενδεχομένως παρέχει η Όμικρον, είπε πως «δεν έχουμε γνώση ακόμη αν όποιος νοσήσει με τη μετάλλαξη Όμικρον αποκτά καλύτερη ανοσία. Είναι αρκετά νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός», και υπενθύμισε πως «έχουμε αναφορά και για τρεις λοιμώξεις σε έναν άνθρωπο, όχι μόνο για δεύτερη νόσηση του ίδιου ατόμου».

Για τα σχολεία

«Αρχικά έτσι είχε ειπωθεί, δεν φαίνεται όμως τα παιδιά να είναι πιο ευάλωτα στη μετάλλαξη Όμικρον. Βλέπουμε μεγάλη μεταδοτικότητα, αλλά ήπια νόσηση», απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το αν τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στη μετάλλαξη Όμικρον, και σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ξεκαθάρισε:

«Εγώ είμαι πάντα από αυτούς που λένε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και είναι πολλοί οι λόγοι. Στο σχολείο τα παιδιά κάνουν τεστ, φοράνε μάσκα, είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, σε σχέση με το να είναι στην παιδική χαρά, όπως είδα χθες που πέρασα από μια παιδική χαρά. Είναι απαραίτητο και για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι κλειστά τα σχολεία».

Πηγή: iefimerida.gr

 154 total views,  2 views today