Συζήτηση  έγινε στο Δημοτικό  Συμβούλιο  για την υποβολή πρότασης  χρηματοδότησης  με τίτλο  «Αποκατάσταση  Δημοτικού Σταδίου Διαγόρας  στην πρόσκληση με τίτλο  Κατασκευή  επισκευή  και συντήρηση  αθλητικών εγκαταστάσεων  των Δήμων του προγράμματος  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

«Τις τελευταίες ημέρες έχει απασχολήσει πολύ κόσμο.   Συνυπολογίζονται πολλά όπως η ασφάλεια .  Να υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση», τόνισε ο αντιδήμαρχος κ.  Στέφανος Δράκος.

Σύμφωνα με την εισήγηση ο  Δήμος Ρόδου, σε συνέχεια της ανωτέρω πρόσκλησης, αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» του Υπουργείου Εσωτερικών και αποφάσισε με την με αρ. πρακτικού: 6/12.04.2019 αριθ. απόφασης: 442/2019 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την «έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ρόδου», προϋπολογισμού 1.328.312,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης 600.000,00 ευρώ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 2225/14-01-2019 πρόσκλησης IV, με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, την έγκριση της κάλυψης του επιπλέον ποσού των 728.312,00 ευρώ για τη υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ρόδου» από ιδίους πόρους του Δήμου (…)». Βάσει της παραπάνω απόφασης, ακολούθησε η υπ’ αριθ. 08.07.2019-354066 έγκριση του Τμήματος Μελετών Αθλητικών Έργων και Παρακολούθησης Υλοποίησης Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, καλείται σήμερα να εγκρίνει την τροποποίηση της παραπάνω απόφασης και την επανακατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο περιγραφόμενο πρόγραμμα για την πράξη με τίτλο: «Αποκατάσταση Δημοτικού Σταδίου Ρόδου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”», βασιζόμενο σε τρεις βασικούς άξονες: α) την κατεπείγουσα ανάγκη αποκατάστασης του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», β) το μεγάλο αριθμό αθλητών – ενηλίκων και ανηλίκων – που εξυπηρετεί, το αυξημένο κοινό εν γένει – επίσης ενηλίκων και ανηλίκων – που φιλοξενεί , καθώς και γ) την ιστορική και πολιτιστική του αξία, που πολλαπλασιάζει και επιβάλλει την αναγκαιότητα διάσωσή του.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Δράκος τόνισε:

“Το θέμα είναι σοβαρό. Το  δημοτικό στάδιο είναι υπό κατάρρευση. Εχω έγγραφο του πρώην προέδρου του ΔΟΠΑΡ που ζήτησε βοήθεια για τη κατάρρευση της θύρας 4. Το ίδιο έγινε το 2018  για θύρα της κακιάς σκάλας .  Ζητήθηκε να βεβαιώσουμε και για την ένταση των προβολέων. Η ένταση αυτή  έπρεπε να είναι 400 λούξ. Να το απαντήσετε εσε΄ςι γιατί η δική μου διεύθυνση δεν μπορεί να το απαντήσεις. Υπάρχει και έγγραφο της ΕΛΑΣ ., Στις 18 Σεπτεμβρίου εστάλη επιστολή και τις ομάδες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γήπεδο.  Αναφορά γίνονταν για την κακή κατάσταση των κερκίδων . Η απόφαση που ελήφθη στις 12,04.19 αφορούσε μια αίτηση με δύο υποεργα.Γνωρίζοντας  πως ήταν λάθος η απόφαση είπατε ψέματα στον κόσμο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δράκος και πρόσθεσε πως φάκελος δεν υπάρχει.

«Υπάρχει μια απόφαση του περασμένου Απριλίου  για τα έργα. Εγώ δεν μπορώ να  κοροϊδέψω κανένα. Πήραμε έγκριση για Ιαλυσό και Αγίους Αποστόλους. Το έργο μπορεί να γίνει με ίδιους πόρους.  Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη δεχθεί τη συντήρηση του γηπέδου Διαγόρας.  Έχετε μελέτες για τα έργα όμως; Αν ναι κάνετε την πρόταση στο πρόγραμμα “, τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

“Μιλάμε για μια αίτηση με δύο υποέργα. Τώρα ίσως να γίνουν αλλαγές γιατί υπάρχουν ζημιές στα γήπεδα των χωριών.  Δεν μπορεί και το Στάδιο Διαγόρας να είναι σε αυτή την κατάσταση”, τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών κ. Κρητικός.

Την άποψη ότι πρέπει να σχεδιαστούν ξανά  οι αθλητικές υποδομές   εξέφρασε ο κ, Τριάντος.

«Είναι λυπηρό κάποιος συνάδελφος μας το 2018, δηλαδή ο κ. Κυριαζής,  να παρακαλάει για βοήθεια και να μην του προσφέρεται. Δεν το  έκανε για προσωπικό όφελος. Δεν ήθελε να γκρεμιστεί το τοιχίο όπως και έγινε. Ήξερε τι μπορούσε να συμβεί.  Έπρεπε όμως,  να πέσει για την ασφάλεια των φιλάθλων και όσων περνούν από  έξω.  Το να έχουμε 44 γήπεδα από τα οποία τα 39 είναι ακατάλληλα δεν ωφελεί. Να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο”, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Κολλιάδης που αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζουν άλλα γήπεδα αλλά και το κλειστό του Κολοσσού.

Αναφορά έγινε όμως και για το γήπεδο στα Μάσσαρι.

“Ναι στο γήπεδο  Διαγορας. Αφήστε και την πρόταση για τα δύο έργα. Να μην τα χάσουμε όλα μαζί”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Κορωναίος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Γιατί δεν υπάρχει μελέτη για το ΔΙΑΓΟΡΑΣ!

“Δεν είστε πιο φίλαθλος από εμένα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτε ενταγμένο.   Δεν έχει κατατεθεί κανένας φάκελος στο ΥΠΕΣ. Υπάρχει κατ αρχήν έγκριση για τα δύο έργα. Θα ιεραρχήσουμε τις ανάγκες παρόλα αυτά. Τα περισσότερα γήπεδα στη Ρόδο,  θα έπρεπε να ήταν κλειστά. Δεν έχουν ούτε βεβαιώσεις καταλληλότητας.  Γιατί δεν υπάρχει  μελέτη για το Δημοτικό Στάδιο ;  Γιατί δεν υπάρχει μελέτη και δίνατε προτεραιότητα σε άλλα;  Εκεί παίζουν πάνω από 3.000 παιδιά. Με την ασφάλεια τους δεν παίζουμε”,  απάντησε σε  έντονο ύφος ο κ. Δράκος.

“Παρακάμπτω αυτά που είπε ο κ. Δράκος ότι ξεγελάσαμε . Μικρός είναι θα μεγαλώσει”, είπε ο κ. Χατζηδιακος και προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του αντιδημάρχου.

“Να πούμε ναι για το ΔΙΑΓΟΡΑΣ και να συμπληρώσουμε τη παλαιά απόφαση”, πρότεινε ο κ. Χατζηδιάκος.

Το έγγραφο της ΕΛΑΣ πυ εστάλει σε όλους τους φορείς και τις ομάδες για το στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ. Σε αυτό έκανε αναφορά στη συνεδρίαση ο κ. Στέφανος Δράκος

 

 300 total views,  2 views today