Ανανέωση:

Προχωρούν οι διαδικασίες για την επένδυση στο Γκόλφ Αφάντου όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης.Εκτίμησε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν το αργότερο στις αρχές του νέου έτους. Θέματα που αφορούν την επένδυση που έχει καθυστερήσει συζήτησε με τον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Το γήπεδο γκολφ Αφάντου βρίσκεται 20 χλμ. νότια της πόλης της Ρόδου.Πρόκειται για γήπεδο γκολφ και κτιριακές εγκαταστάσεις προς εξυπηρέτηση των πελατών – παιχτών, σε παραλιακή έκταση εμβαδού περίπου 1.500 στρεμμάτων.

Το γήπεδο, επιφάνειας 550 στρεμμάτων, σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Donald Harradine, ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα πολύ σημαντικό αριθμό γηπέδων (580) στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, και Αφρική.

Η προσπάθεια να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να προχωρήσει η επένδυση πάει πίσω στο 2016.

Για το Golf – Βόρειο Αφάντου είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής η M.A. Angeliades Inc, έναντι συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ, ενώ για το Νότιο Αφάντου προτιμητέος επενδυτής έχει ανακηρυχθεί η Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd.

Για την κατάθεση του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή θέμα που συζήτησε και με τον βουλευτή της ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

«Το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο έχει σταλεί από την περασμένη εβδομάδα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα κατατεθεί στη Βουλή μόλις είναι έτοιμη η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Για τη μεταφορά 20.000 μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε :

«Η απόφαση για τη μεταφορά 20.000 μεταναστών στην ενδοχώρα είναι μια ακραία απόφαση που λαμβάνεται υπό ακραίες συνθήκες. Αν δεν αποφορτίσουμε τα νησιά τώρα, θα καταστραφούν τον χειμώνα. Είναι πράξη αλληλεγγύης της ενδοχώρας προς τα νησιά. Χρειαζόμαστε την κατανόηση των τοπικών κοινωνιών έως ότου το Ελληνικό Κράτος οργανωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε ένα κράτος τελείως ανοργάνωτο και από νομικής πλευράς στο μεταναστευτικό».

 258 total views,  4 views today