Τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ εξέφρασε μιλώντας στο skyrodos.gr  η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κ.Γεωργία Καραστάθη που βρίσκεται από χθες στη Ρόδο.

Η κα. Καραστάθη συνοδευόμενη από την Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Διοικητικών  του υπουργείου επισκέφθηκε χθες την ΑΣΤΕΡ και σήμερα το ΙΕΚ που εποπτεύεται από το υπουργείο Τουρισμού.

« Γίνεται μια εξαιρετική  προσπάθεια από το έμψυχο δυναμικό της σχολής.  Επίσης στα πλαίσια της απόφασης της υπουργού κας. Κουντουρά,  για αναβάθμιση της σχολής συζήτησα με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Τους ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου στο προσεχές χρονικό διάστημα», δήλωσε η κα. Καραστάθη.

Σε έρωτηση σχετικά με τις  πρώτες κινήσεις που θα γίνουν για την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ η κα. Καραστάθη δήλωσε:

«Δεν είναι κάποιες κινήσεις που θα γίνουν τώρα. Γίνεται δουλειά από το 2015 στο υπουργείο που θα ολοκληρωθεί  στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για  την επίλυση  προβλημάτων της ΑΣΤΕΡ και τη διευθέτηση άλλων ζητημάτων όπως για παράδειγμα  το πάσο των φοιτητών».

Για το αν υπάρχει πραγματικά βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ η κα. Καραστάθη τόνισε:

«Βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού είναι να υποστηριχθεί η προσπάθεια που γίνεται από τις σχολές  για  την στήριξη και την  αναβάθμιση των σπουδών».

Όπως είπε η κα. Καραστάθη η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί  προσεχώς.

«Είμαστε στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του κειμένου που θα κατατεθεί στη Βουλή.  Θα δρομολογηθεί και στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος. Θα γίνει και κάποια διαβούλευση», τόνισε.

Σχετικά με το ΙΕΚ τουρισμού η κ.Καραστάθη τόνισε:

«Στα πλαίσια αναβάθμισης και για το ΙΕΚ θα γίνουν κάποιες κινήσεις που αφορούν την επικαιροποίηση του προγράμματος σπουδών και την ένταξη νέων ειδικοτήτων.  Θα επεξεργαστούμε τα αιτήματα των διευθυντών των ΙΕΚ και θα τα αξιολογήσουμε»

Η συνάντηση με τα στελέχη της σχολής Mozhaysk

 Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού είχε συνάντηση χθες κατά τη επίσκεψη της στο ΙΕΚ με αντιπροσωπεία της σχολής Mozhaysk που λειτουργεί στη Μόσχα.

Συνομίλησε μαζί τους για την ανάπτυξη συνεργασίας και την ανταλλαγή σπουδαστών μεταξύ των εκπαιδευτικών δομών.

Επικεφαλής της ομάδας των στελεχών ο διευθυντής της σχολής που αριθμεί 1.200 σπουδαστές ο  κ.Vladislav Novikov.

Της επίσκεψης επιλήφθηκε εκ του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ ο κ. Κ. Τσιάντης.

«Αντικείμενο της επίσκεψης των στελεχών της τουριστικής σχολής που λειτουργεί στη Μόσχα είναι η σύσφιξη των σχέσεων και οι δυνατότητες που υπάρχουν για ανταλλαγές σπουδαστών», τόνισε ο κ. Τσιάντης.

Αύριο η αντιπροσωπεία θα επιδιώξει συνάντηση  με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκο.

Οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ

Ωστόσο οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ δεν θέλησαν  να προβούν σε ανακοινώσεις καθώς όπως τόνισαν  θα πρέπει να μελετήσουν πρώτα το κείμενο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Τουρισμού στη Βουλή.

Στη συνέχεια όπως τόνισαν στο skyrodos.gr θα καθορίσουν τη στάση τους.

 468 total views,  4 views today