«Η διασύνδεση με το ηπειρωτικό δίκτυο είναι ο μόνος τρόπος που  διασφαλίζει την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Κω», υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωση του με αφορμή τις διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί, ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Αλλαγής κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης τονίζει πως η Κως γυρίζει πολλά χρόνια πίσω με τις διακοπές της ηλεκτροδότησης και δεσμεύεται να φέρει το ζήτημα της επιτάχυνσης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κω και της Δωδεκανήσου με το ηπειρωτικό δίκτυο στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Αναλυτικά ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η Κως, ο τέταρτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας, γυρίζει πολλά χρόνια πίσω με τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Η βλάβη σε μονάδες του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στον ΑΣΠ Κω, δεν αποτελεί δικαιολογία.

Ιδιαίτερα όταν σε λίγο καιρό η ΔΕΗ απαιτήσει αυξήσεις τα τιμολόγια της για τους επιχειρηματίες του τουρισμού και τους πολίτες της Κω.

Οι πολίτες που υφίστανται αυτή την ταλαιπωρία και η δυσφήμιση του νησιού μας, αποτελούν παράπλευρες απώλειες για κάποιους.

Η Κως οφείλει να διεκδικήσει την επιτάχυνση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού με το Ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ρεύματος μέσω του νέου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης στην Κόρινθο.

Μέσω της Κω θα πραγματοποιηθεί και η ηλεκτρική διασύνδεση των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου με το ηπειρωτικό δίκτυο αφού η Κως είναι το πλησιέστερο σημείο σύνδεσης με το ΕΣΜΗΕ.

Το έργο αυτό έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα , προχωρά η διασύνδεση των Κυκλάδων και εμείς έχουμε μείνει τελευταίοι.

Η διασύνδεση με το ηπειρωτικό δίκτυο είναι ο μόνος τρόπος που  διασφαλίζει την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Κω.

Προφανώς όλα αυτά είναι άγνωστα για μια Δημοτική Αρχή που ασχολείται με εξαγγελίες για το υποτιθέμενο νέο νοσοκομείο, την ώρα που το υφιστάμενο νοσοκομείο διαλύεται χωρίς γιατρούς και την ώρα που η Κως βυθίζεται στο σκοτάδι, χωρίς ο Δήμος να κάνει ούτε μία κίνηση, μία ενέργεια ή μια διαμαρτυρία για την τιμή των όπλων.

Δηλώνω ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου θα φέρω το ζήτημα της επιτάχυνσης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κω και της Δωδεκανήσου με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Και ότι λέω το κάνω ’’.

 299 total views,  2 views today