Συγκρατημένος όσον αφορά στο αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών, είναι ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού και Τομεάρχης Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος μιλώντας στον sky τόνισε ότι δε θα πρέπει να περιμένουμε θεαματικά πράγματα ως προς τα συμφέροντα της χώρας μας.

“Θα ασκήσει μία πολιτική που θα τον ενδιαφέρει όλος ο πλανήτης. Ο κ. Μπάιντεν έχει άριστη γνώση των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας και ειδικότερα τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Να μην περιμένουμε όμως θεαματικά πράγματα”, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αντιστραφεί δραματικά η αμερικανική στάση «ίσων αποστάσεων».

“Είναι καλύτερη, όμως, η κατάσταση κι εμείς θα πρέπει να ενισχύσουμε το λόμπι μας και να κάνουμε συμφωνίες με το Ισραήλ που είναι γνωστό ότι επηρεάζει τις ΗΠΑ”, είπε ο κ. Νικητιάδης.

Επίσης πρόσθεσε ότι “Η Τουρκία δείχνει με κάποιες κινήσεις ότι επανακαθορίζει τη στάση της, με απομάκρυνση του γαμπρού του Τούρκου Προέδρου από την Κυβέρνηση, την παραίτηση μεγαλοτραπεζίτη και το ξαφνικό τηλεφώνημα Τσαβούσογλου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Μπορεί να είναι και παγίδα…Ο Ερντογάν είναι παίκτης. Και βέβαια δεν έχει εκφράσει τα συγχαρητήριά του στον νεοεκλεγέντα Πρόεδο της Αμερικής, θέλοντας να δείξει την ισχύ του. Πρέπει ασφαλώς να είμαστε σε επιφυλακή στην εξωτερική μας πολιτική και να τα παρακολουθούμε…”

Καταλήγοντας ο πρώην υφυπουργός επισήμανε ότι μας ευνοεί η σχέση του Τζο Μπάϊντεν με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και το γεγονός ότι έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Μ. Ομπάμα.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ CNN

Τέλος, ο κ. Νικητιάδης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του νισυριακής καταγωγής μεγιστάνα Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος είναι προσωπικός του φίλος και θέλει να εξαγοράσει το δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο cnn.

Σημειώνεται ότι ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εγκατέλειψε το 1948 την Νίσυρο, καθώς οι γονείς του, αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή στην Νέα Υόρκη. Και πέτυχε. Παρόλο που ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείου και μεγάλωσε στην επικίνδυνη περιοχή των μαύρων που δεν είναι άλλη από το Χάρλεμ , έδωσε ραντεβού με την επιτυχία ανοίγοντας το δικό του μπακάλικο, Red Αpple . Πήγαινε τόσο καλά που έφτασε να κάνει τζίρο, 25 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, κατάφερε να εξαγοράσει την γνωστή στους νεοϋορκέζους αλυσίδα σουπερμάρκετ, Gristedes και αργότερα την εταιρεία United Refining Energy Corp., χάρη στην οποία διαθέτει πλέον 400 βενζινάδικα στην Νέα Υόρκη. Διαθέτει πάμπολλα εστιατόρια, εφημερίδα (την Hellenic Times newspaper) ακόμη και αεροπορικές εταιρίες.
Oπως τις C&S Acquisition και Capital Air Express που σχετίζονται με την ενοικίαση πολυτελών τζετ. Φυσικά οι δραστηριότητες δεν σταματούν εδώ. Θεωρείται ότι καλύτερο και στο real estate.

 1,773 total views,  2 views today