«Κονδύλια επενδύσεων στον τουρισμό πρέπει να  υπάρξουν από το Ταμείο Ανάκαμψης . Η χώρα μας θα συνεχίσει και τις επόμενες δεκαετίες να έχει σημείο αναφοράς τον τουρισμό. Εμείς θα προσπαθήσουμε για την τόνωση του τουρισμού».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής ΄Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με αφορμή και την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

«Τα σημάδια τον Ιούλιο  και τον Αύγουστο για τον τουρισμό είναι πολύ καλά. Ευελπιστούμε η σεζόν να φθάσει μέχρι τον Οκτώβριο. Ο τουρισμός άλλωστε είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για όλη την  Ελλάδα.Για τη Ρόδο το 95% του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής ΄Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αναφέρθηκε και στη μεγάλη σημασία που έχουν οι εμβολιασμοί.

«Έχουν μεγάλη σημασία οι εμβολιασμοί  όχι μόνο για την θωράκιση της υγείας όλων αλλά και για την λειτουργία των επιχειρήσεων», τόνισε.

«Όσο πιο γρήγορα κτίσουμε το τοίχος ανοσίας τόσο το καλύτερο για την οικονομία», είπε.
Σε ερώτηση αν ελλοχεύει κίνδυνος να κλείσουν επιχειρήσεις αν το χειμώνα εφαρμοσθούν σκληρά μέτρα σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων κορονοιού ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:

«Τα κρούσματα αυξάνονται και θα αυξηθούν περισσότερο λόγω της μετάλλαξης δέλτα. Αυτό δείχνει και το πόσο σημαντικοί είναι οι εμβολιασμοί», τόνισε

Αναφέρθηκε ο κ.  Χατζηθεοδοσίου και στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Στην αντίθετη  περίπτωση το 25% εξ αυτών θα βάλει λουκέτο.

«Κάνουμε τα πάντα για να μείνει ανοικτή η οικονομία. Δεν μπορώ να διανοηθώ καν την πιθανότητα ενός νέου lockdown γιατί αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου .

Οι επιχειρηματίες όπως είπε τελούν σε αναμονή των ανακοινώσεων στις οποίες θα προβεί ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Αν δεν εισακουστούν τα αιτήματα μας για μείωση του ΦΠΑ τα νοικοκυριά θα πιεστούν από τις ανατιμήσεις που θα γίνουν και θα έχει οδυνηρές συνέπειες στις επιχειρήσεις», είπε.

 

 121 total views,  2 views today