Την δέσμευση πίστωσης για δέκα νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ, τα οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να υλοποιήσει σε νησιά της Δωδεκανήσου, καλείται να  εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή, στην προσεχή συνεδρίασή της, στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης των νησιωτικών Δήμων από την Περιφέρεια.  

Τα έργα, των οποίων οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΝΑΙ, είναι ενταγμένα και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2018 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  παρουσίασε, σήμερα, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα, Στέργος Στάγκας.

Τα περισσότερα εξ αυτών θα υλοποιηθούν μετά από την σύναψη Διαβαθμιδικών Συμβάσεων Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους αντίστοιχους Δήμους, λόγω της αδυναμίας των Δήμων αυτών να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους. Στις περιπτώσεις αυτές, η Περιφέρεια, εκτός από τη χρηματοδότηση, έχει εκπονήσει τις σχετικές μελέτες και αναλαμβάνει την διαδικασία δημοπράτησης καθώς και την επίβλεψη κατασκευής τους. 

 310 total views,  2 views today