Ο Αλέξανδρος Παπουράς σήμερα στον sky: Σας προκαλώ να κάνετε δημοσκόπηση, 80% των πολιτών θέλουν διάσπαση του ενιαίου δήμου!

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» , το λεγόμενο πρόγραμμα «Κλεισθένης». Υπέρ, τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, καταψήφισαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. Η συζήτηση συνεχίζεται στην επιτροπή, σήμερα και αύριο και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Στη Ρόδο εν τω μεταξύ, κύμα αντιδράσεων έχει προκληθεί από τον ενιαίο δήμο και παλιοί δήμαρχοι επαναφέρουν ζήτημα διάσπασης του. Ο Αλέξανδρος Παπουράς μιλώντας σήμερα στον skyτοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ της διάσπασης του δήμου σε τρεις, έναν για το βόρειο τρίγωνο, έναν από Αφάντου ως Κατταβιά και έναν από την Κρεμαστή ως τα νότια. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τέτοια διοίκηση. Αν κάνετε δημοσκόπηση θα διαπιστώσετε πως το 80 τοις εκατό των πολιτών θέλουν να επανέλθουν οι δήμοι όπως ήταν», είπε χαρακτηριστικά κ. Παπουράς ο οποίος με αφορμή διάταξη του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή για διάσπαση του ενιαίου δήμου Μυτιλήνης, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να έχουμε αλλού άλλα μέτρα και σταθμά. Θα πρέπει και στη Ρόδο να εφαρμοσθεί το μέτρο αλλαγών στον ενιαίο δήμο, αφού απέτυχε, τόνισε ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου. Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος Κοσκινού κ. Μανωλάγκας, με αφορμή βλάβη σε αντλία που άφησε το δημοτικό διαμέρισμα χωρίς νερό, δήλωσε σήμερα στον σταθμό μας πως ζητά να επανέλθει ο δήμος Καλλιθέας. Μάλιστα περιγραφικά τόνισε πως «δεν θέλει να περάσει κανένας από τους ιθύνοντες του δήμου της Ρόδου από τα Κοσκινού». Είναι ανεπιθύμητοι, είπε εμφαντικά ο κ. Μανωλάγκας.

Με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, συζήτησαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης με αφορμή τον «Κλεισθένη» και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε ότι βλέπει θετικά την πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% για την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση.Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε από την πλευρά του πως το νομοσχέδιο όχι μόνον δεν μεταρρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση, αλλά αντίθετα την απορρυθμίζει και του επισήμανε πως θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία, επιβαρύνοντας τη ζωή των πολιτών.

Δεν είναι αυτοδιοίκηση αυτή αλλά μια πολυδιάσπαση χωρίς ουσία. Ετσι σχολίασε μέσω του skyσήμερα, το αναμενόμενο πρόγραμμα Κλεισθένης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπαριανάκης. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε διάλυση του θεσμού, είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Η Τοποθέτηση του Μάνου Κόνσολα στη Βουλή

 842 total views,  2 views today