Αχρείαστη κι απαράδεκτη χαρακτηρίζει την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στην Κω, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση, δίχως να λάβει υπόψη την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, δημιουργεί ένα τεράστιο στρατόπεδο, τριπλασιάζοντας σχεδόν τις θέσεις φιλοξενίας από 1.300 σε 3.290!

Ο κ. Νικηταράς σημειώνει ότι “Δημιουργεί μια δομή με χαρακτηριστικά φυλακής και όχι προσωρινής φιλοξενίας, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Ξοδεύει τεράστια ποσά, που ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η τοπική κοινωνία δίνει σύσσωμη τη μάχη για νέο νοσοκομείο, για το οποίο θα έφταναν τα μισά από όσα ξοδεύει για την επέκταση του ΚΥΤ.

Ο Δήμος Κω, σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην επέκταση του ΚΥΤ και στη λειτουργία του ως κλειστό κέντρο. Άλλωστε από τον Μάρτιο έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών.

Εκφράζει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και ζητά από την κυβέρνηση:

1 Να μην επεκτείνει τη δομή.

  1. Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για αποσυμφόρηση της Κω.
  2. Να διεκδικήσει τον αναλογικό διαμοιρασμό των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο εσωτερικό της χώρας, για όσους παραμένουν στην Ελλάδα.
  3. Να στηρίξει τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού και την κατασκευή νέου Νοσοκομείου.

Επιτέλους ας καταλάβουν στην Αθήνα ότι, τουριστικός προορισμός και στρατόπεδα εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων δεν πάνε μαζί.

Ας πάψουν να υποθηκεύουν την ακριτική Ελλάδα με τέτοιες αποφάσεις και το μέλλον του νησιού μας”.

 925 total views,  2 views today