Ανανέωση:

Με το βλέμμα στραμμένο στους ελέγχους για πιθανά κρούσματα κορονοϊού, η Ελλάδα καλωσόρισε για δεύτερη ημέρα δεκάδες διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια όλης της χώρας.

Η υποδοχή ήταν και την Πέμπτη θερμή και τα τεστ αντίστοιχα χιλιάδες, βάσει του αλγορίθμου που εφαρμόζεται.

Η Ελλάδα έχει «ανοίξει τα φτερά της» και μετρά αδιάκοπα πτήσεις στα κεντρικά αεροδρόμια της χώρας: 60 αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, 21 στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ενώ στα περιφερειακά αεροδρόμια 80 αεροπλάνα «έσκισαν» τον ελλαδικό ουρανό.  Πάνω από 20.000 τουρίστες έφτασαν στην Ελλάδα την Τετάρτη μέσω των διεθνών πτήσεων.

Σήμερα δεύτερη μέρα στη Ρόδο προσγειώθηκαν 17 αεροσκάφη, 32 στο Ηράκλειο και 2 στα Χανιά.

Οι εντατικοί έλεγχοι κατά τις αφίξεις των τουριστών συνεχίστηκαν και την Πέμπτη, με ειδικά κλιμάκια να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ. Το υγειονομικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει διαγνωστικά τεστ σε τουρίστες που έρχονται από χώρες με αυξημένα κρούσματα, βάσει ειδικού barcode που έχει κάθε επισκέπτης. Τα τσάρτερ που έφτασαν στη χώρα μας ήταν γεμάτα από τουρίστες και θέση δεν υπήρχε ούτε για δείγμα, ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Σημειώνεται πάντως πως τα πρώτα δείγματα στους ελέγχους για κορωνοϊό που έγιναν την Τετάρτη, «ταξίδεψαν» …ακτοπλοϊκώς για την Αθήνα, όπου θα γίνουν οι αναλύσεις και κατά τις πληροφορίες μας τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το Σάββατο! Σε άλλες περιπτώσεις όλα γίνονται ταχύτερα: Είναι ανάγκη άμεσα το σύστημα να αλλάξει και θύματα του κορονοϊού να ανακοινώνονται ΑΜΕΣΩΣ, έτσι ώστε να απομονώνονται την ίδια μέρα.

 1,784 total views,  4 views today