«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και μη αναστρέψιμη, το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι το εύρος της.Η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, ενώ σε κάποιες δημοσκοπήσεις η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας προκύπτει ως βεβαιότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουν μόνοι τους την επόμενη μέρα».

Στη μεγάλη δυναμική της ΝΔ και στην άνοδο των ποσοστών της αναφέρεται σε συνέντευξή του στο skyrodos.grο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται  πάνω και πέρα  από όλα εθνική ενότητα.

«Κυρίως χρειάζεται εθνική ενότητα, να αφήσουμε πίσω μας τη διχαστική λογική και τη ρητορική του μίσους στην οποία επένδυσε ο κ. Τσίπρας», υπογραμμίζει ο κ. Κόνσολας.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ απόλυτα ξεκάθαρος, όπως πάντα, εκφράζει τους φόβους του θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με αφορμή τις συνεχείς παρενοχλήσεις των ελληνικών αλιευτικών.

«Θα σας πω ξεκάθαρα ότι ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε στην έναρξη των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες.Όλες οι ενδείξεις, εδώ και ένα χρόνο, επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία κλιμακώνει και αναβαθμίζει την ένταση, μόνο η ελληνική κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί. Τα περιστατικά που καταγράφονται με την παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο αποτελούν προπαρασκευαστικές ενέργειες και εντάσσονται στη λογική της Τουρκίας να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο», δηλώνει ο κ. Κόνσολας.

 Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται  στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στην παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων στο υπερταμεία και άλλα άκρως ενδιαφέροντα θέματα.

Η συνέντευξή του κ. Κόνσολα αναλυτικά:

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε στη ΔΕΘ ένα πρόγραμμα μείωσης των φόρων. Σε περίπτωση που υπάρξει αντίδραση από την πλευρά των δανειστών, μπορεί να υλοποιηθεί η μείωση των φόρων;

 Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό τον παραλογισμό των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Η μείωση των φόρων είναι ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα και τους πολίτες. Ανάπτυξη και υψηλοί φόροι δεν συνάδουν, δεν πρόκειται η χώρα, ποτέ, να αποκτήσει υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης με αυτές τις υπέρμετρες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν όλοι είναι ότι τα πλεονάσματα που, σήμερα, παρουσιάζει η κυβέρνηση, δεν οφείλονται στην ανάπτυξη και στην αύξηση του ΑΕΠ αλλά στους φόρους. Η κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να συνεχιστεί και, πρώτοι από όλους, οφείλουν να το καταλάβουν οι δανειστές μας, αν θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Να σας υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, παρά τις αντιδράσεις της Τρόικας, μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση, τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Η μείωση αυτών των φορολογικών επιβαρύνσεων δεν επηρέασε αρνητικά τα έσοδα, το αντίθετο έγινε. Αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα και επιτεύχθηκαν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

 Στις εξαγγελίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι και η μείωση των φόρων που έχουν επιβληθεί στον τουρισμό, κάτι που εσείς, ως Τομεάρχης Τουρισμού, έχετε προτείνει από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας. Είναι τόσο σημαντικό αυτό μια και ο τουρισμός, παρά την αύξηση των φόρων, πηγαίνει καλά…;

 Ο τουρισμός μας έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και αυτό αρχίζουν, πλέον, να το βλέπουν όλοι. Η ανάκαμψη της Τουρκίας και της Αιγύπτου, που έγινε ορατή το 2018, μας δημιουργεί πρόβλημα, αφού, πλέον, η Ελλάδα, με όλες αυτές τις φορολογικές επιβαρύνσεις, αποτελεί ένα ακριβό τουριστικό προορισμό. Δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με το μεγαλύτερο ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση, σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες όπως η Κύπρος, η Ισπανία, η Τουρκία κ.α.

Σε αυτή τη φάση, αυτό που μπορούμε να κάνουμε και θα το κάνουμε, είναι η άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και η μείωση του ΦΠΑ για το τουριστικό πακέτο στο 11% την επόμενη διετία. Είναι το πρώτο βήμα για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα του ο τουρισμός μας.

 Πρόσφατα κάνατε μια δήλωση για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο. Πιστεύετε ότι αυτό έγινε εσκεμμένα ή από αβλεψία και πως μπορεί να διορθωθεί;

 Μια χώρα που παραχωρεί την ιστορία και την πολιτιστική της  κληρονομιά είναι μια χώρα καταδικασμένη να σβήσει. Η παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο είναι δόλια πράξη, που αποτελεί προσβολή για όλους τους Έλληνες.

Στην Υπουργική Απόφαση παραχώρησης πάνω από 10.000 ακινήτων στο Υπερταμείο στις 19 Ιουνίου, σκοπίμως, δεν αναφέρονταν ονομαστικά τα ακίνητα αλλά μόνο οι δωδεκαψήφιοι κτηματολογικοί αριθμοί.

Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται ότι υπογράφει ότι του βάζουν μπροστά του. Τα δίνει όλα και είναι ικανός για όλα.

Να σας υπενθυμίσω, κα. Χονδρογιάννη, ότι οι δανειστές ζητούσαν από όλες τις κυβερνήσεις το Υπερταμείο, αλλά καμία κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να παραχωρήσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια σε ένα ταμείο που ελέγχεται από τους ξένους, λες και η χώρα είχε χάσει κανένα πόλεμο. Αυτό μόνο ο κ. Τσίπρας το έκανε με την «περήφανη» διαπραγμάτευσή του.

Η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις από 5 έως και 10 μονάδες. Θεωρείται ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία;

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και μη αναστρέψιμη, το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι το εύρος της. Για αυτό, άλλωστε, και όλες οι κινήσεις που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι κινήσεις που παραπέμπουν στην οργάνωση της ήττας του και στη ναρκοθέτηση της πορείας της επόμενης κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, ενώ σε κάποιες δημοσκοπήσεις η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας προκύπτει ως βεβαιότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουν μόνοι τους την επόμενη μέρα.

Αντίθετα, θα επιδιώξουμε ευρείες κοινοβουλευτικές και πολιτικές συνεργασίες γιατί η επόμενη δεν θα είναι εύκολη, οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα χρειάζονται μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές πλειοψηφίες για να προχωρήσουν. Κυρίως χρειάζεται εθνική ενότητα, να αφήσουμε πίσω μας τη διχαστική λογική και τη ρητορική του μίσους στην οποία επένδυσε ο κ. Τσίπρας.

Η Τουρκία έχει εγκαινιάσει μια νέα τακτική δημιουργίας έντασης στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας τουρκικά αλιευτικά σκάφη και παρενοχλώντας ελληνικά αλιευτικά στα χωρικά μας ύδατα. Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο ή πρόκειται για την πάγια θέση της Άγκυρας να προκαλεί στο Αιγαίο;

Θα σας πω ξεκάθαρα ότι ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε στην έναρξη των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες.

Όλες οι ενδείξεις, εδώ και ένα χρόνο, επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία κλιμακώνει και αναβαθμίζει την ένταση, μόνο η ελληνική κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί. Τα περιστατικά που καταγράφονται με την παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο αποτελούν προπαρασκευαστικές ενέργειες και εντάσσονται στη λογική της Τουρκίας να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει φημολογία για τη δημιουργία Αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο, ενώ φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Πως αντιμετωπίζεται εσείς αυτό το ενδεχόμενο; 

Ο κ. Τσίπρας και η Αριστερά ανακάλυψαν με καθυστέρηση 70 χρόνων ότι οι ΗΠΑ είναι ο πιο σημαντικός στρατηγικός μας εταίρος. Μόνο που δεν είμαι βέβαιος ότι οι σχέσεις που καλλιεργεί, όπως λέτε, ο κ. Τσίπρας με τις ΗΠΑ, εντάσσονται σε μια ευρεία γεωπολιτική στρατηγική που θα υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ ήταν πάντα στενές και η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών στα πλαίσια του ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Η φημολογία για τη δημιουργία  βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο, προέρχεται από μια πρόταση που έχει καταθέσει ο κ. Καμμένος με ό, τι σημαίνει αυτό για το επίπεδο σοβαρότητας αυτής της πρότασης.

 170 total views,  2 views today