Ανανέωση:

Κατηγορηματικός ήταν σήμερα ο δήμαρχος της Λέρου κ. Κόλλιας μιλώντας στον sky για το επίμαχο θέμα των ψαράδων.

Ο κ. Κόλλιας κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας  Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε πως δεν υποβοηθούν την εκτόνωση της κρίσης!

Ως γνωστόν ο κ. Κουρουμπλής με δηλώσεις του σε ραδιόφωνο των Αθηνών υποβάθμισε το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής στη Λέρο.

«Οι καταθέσεις φάσκουν κι αντιφάσκουν», είπε χαρακτηριστικά και συνέστησε ψυχραιμία, ενώ διαβεβαίωσε ότι η παρουσία του λιμενικού είναι η πιο προωθημένη σε όλη τη γραμμή των ελληνοευρωπαϊκών συνόρων.

 

Ο δήμαρχος της Λέρου Μιχ΄λης Κόλλιας

Ο δήμαρχος της Λέρου είπε πως οι εκατό και πλέον αλιείς της Λέρου είναι οργανωμένοι ζούνε από την αλιεία και δεν μπορούν να δέχονται τέτοιου είδους πιέσεις χωρίς την συμπαράσταση του κράτους.  “Θα πρέπει, όλοι να βοηθήσουμε για την εκτόνωση, δεν μπορούμε όμως να λέμε πως οι άνθρωποι αυτοί φάσκουν και αντιφάσκουν”, τόνισε ο κ. Κόλλιας.

Ανακοίνωση του Λιμενικού

«Αναφορικά με καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαμοθράκης, σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέρου, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι, σε εφαρμογή των εκ του νόμου προβλεπόμενων διαδικασιών, η εν λόγω καταγγελία διερευνάται ενδελεχώς από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης».

 272 total views,  2 views today