Τον έντονο προβληματισμό τους για την επιστροφή της εσωστρέφειας στο Κίνημα Αλλαγής εκφράζουν τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς, με αφορμή τις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ  και το Συνέδριο στις 23 και 24 Νοέμβρη.

Στην κατάσταση που επικρατεί αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας

«Προεκλογικά δεν μπορούσαμε να πούμε τι συμβαίνει. Υπήρχαν πολλές άστοχες κινήσεις από την ηγετική ομάδα. Πάρθηκαν αποφάσεις που δεν οδήγησαν εκεί που έπρεπε το Κίνημα Αλλαγής. Το Μάιο του 2017 είχαμε κάνει προσπάθεια για την αναγέννηση της παράταξης. Ήταν ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο που δημιούργησε προσδοκίες αλλά και ερωτήματα», δήλωσε ο κ. Καλοπήτας.

Ο κ. Καλοπήτας τόνισε πως είναι ανάγκη να φθάσουν οι αρχές της παράταξης προς την κοινωνία.

«Θέλουμε ένα σύγχρονο κόμμα ή ένα κόμμα σφραγίδα που θα λειτουργεί καλύτερα απλά από το Κίνημα Αλλαγής; Ο στόχος του συνεδρίου θα πρέπει να είναι ανατροπή της πολιτικής λειτουργίας του κόμματος όπως ασκείται αυτή τη στιγμή . Αυτή η πολιτική λειτουργία καθήλωσε τους συνιδρυτές του κόμματος στη διαδικασία του Νοεμβρίου», τόνισε ο κ. Καλοπήτας και πρόσθεσε πως η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ο κ. Καλοπήτας τόνισε πως το ζητούμενο είναι η διεξαγωγή ενός συνεδρίου ανοικτοί δημοκρατικού και ουσιαστικού.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα εκλεγεί αρχηγός στο κόμμα ο κ. Καλοπήτας δήλωσε:

«Το Κίνημα Αλλαγής ήταν μια συνομοσπονδία κομμάτων. Δεν θα κάναμε τώρα συζήτηση για το κόμμα αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό στις εκλογές. Το ζήτημα υπερβαίνει το brand name. Το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να διεξαχθεί ένα ανοικτό και δημοκρατικό συνέδριο».

Ο κ. Καλοπήτας τόνισε πως δεν χρειάζεται να διεξαχθεί ένα γραφειοκρατικό συνέδριο αλλά να αναπτυχθεί πολιτικός διάλογος που θα οδηγήσει σε αποτελέσματα.