Να μην δεχθεί την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστού κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στην Λέρο αποφάσισε χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Λέρου.

Μιλώντας στον Sky o δήμαρχος Λέρου εξήγησε τους λόγους που το νησί και οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο το βάρος του μεταναστευτικού.

«Δεν είναι δυνατό να ακούμε για ένα κλειστό κέντρο που δεν γνωρίζουμε πως θα λειτουργήσει. Στη Λέρο υπάρχουν τρεις δομές και τα προβλήματα είναι τεράστια. Που θα πηγαίνουν αυτοί που έρχονται καθημερινά;
Είναι δυνατό δύο νησιά να επωμιστούν το βάρος ;», τόνισε ο κ. Κόλλιας.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία της νέας δομής ο δήμαρχος Λέρου τόνισε:

«Δεν γνωρίζουμε που θα πηγαίνουν αυτοί που έρχονται στη Ρόδο. Τα θαλάσσια σύνορα δεν μπορούν εύκολα να εποπτευθούν. Δεν θα σταματήσουν οι ροές με δημιουργία ενός κέντρου κλειστού τύπου».

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν υλοποιηθεί η απόφαση που έχει ληφθεί ο κ. Κόλλιας τόνισε:

«Εμείς λάβαμε απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα. Πρέπει να υπάρχει δημόσια διαβούλευση για να ενημερώσουμε τον κόσμο. Μας έδωσαν τη δέσμευση ότι οι άνθρωποι αυτοί θα αναχωρούν το ταχύτερο. Τώρα γίνεται το αντίθετο. Δεν θα γυρίσουμε πίσω. Στην ουσία θα δημιουργηθεί μια φυλακή. Τα ανταποδοτικά δεν τα θέλουμε. Κάθε ημέρα ασχολούμαι με το θέμα αυτό. Υπάρχει θέμα με την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Ο δήμαρχος της Λέρου εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα λειτουργεί μια δομή μόνο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά περισσότερες .

 144 total views,  2 views today