Ανανέωση:

Δεν δέχονται τις κλειστές δομές οι δήμοι Κω και Λέρου. Στη χτεσινή σύσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών έλαβε μέρος ο δήμαρχος της Κω Θεοδόσης Νικηταράς ενώ ο δήμαρχος της Λέρου Μιχάλης Κόλλιας δεν συμμετείχε λόγω προβλήματος στη μετάβαση του στην Αθήνα.

Ο δεύτερος μιλώντας στον sky σήμερα επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για να μην γίνουν στην Λέρο κλειστές δομές μεταναστών ενώ από την δήμο της Κω εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί:

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και η πολιτική της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα επιβεβαιώθηκαν εκ νέου στη σημερινή ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχαν κληθεί και οι Δήμαρχοι των νησιών που επωμίζονται το μεγάλο βάρος.

Από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κάτι καινούριο, παρά τις αντίθετες απόψεις που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς επανέλαβε την αρνητική θέση του Δήμου Κω στις κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία κλειστού κέντρου, 2800ων θέσεων, όπως αυτή εκφράστηκε και με την υπ΄ αριθμό 405/02-12-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησε την υλοποίηση προγενέστερων κυβερνητικών δεσμεύσεων, για άμεση και μαζική αποσυμφόρηση της Κω, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη προστασίας του τουριστικού χαρακτήρα του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Κω παραμένει στην Αθήνα όπου αύριο Παρασκευή έχει σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα του Δήμου.

Με την επιστροφή του στην Κω θα ενημερώσει αναλυτικά το διαπαραταξιακό όργανο για τις λεπτομέρειες της σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 112 total views,  6 views today