Μείωση σε ποσοστό 10% παρουσιάζουν οι διανυκτερεύσεις γεγονός που καθιστά δύσκολη τη φετινή σεζόν όπως δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ κ. Γρηγόρης Τάσσιος.

Η μείωση των διανυκτερεύσεων θα έχει αντίκτυπο και στα έσοδα όπως τόνισε.
« Από την αρχή της σεζόν είχα επισημάνει πως η φετινή σεζόν είναι δύσκολο.

Επιβεβαιώθηκα και τουριστική περίοδος δεν εξελίσσεται καλά. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος υπολείπονται σε κρατήσεις», δήλωσε ο κ. Τάσσιος και πρόσθεσε πως ανάλογα μειωμένα θα είναι και τα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Σε ερώτηση για τους λόγους που η σεζόν δεν εξελίσσατε καλά ο κ Τάσσιος δήλωσε:
«Φταίει και ο ανταγωνισμός από άλλους προορισμούς. Φταίνε όμως και άλλες παράμετροι όπως η μείωση των αεροπορικών θέσεων αλλά και η βελτίωση των καιρικών συνήθων σε χώρες της ΕΕ. Υπάρχει προβληματισμός».

Όσο για τα συμβόλαια μεταξύ των ΤΟ και των ξενοδοχείων για τη σεζόν του 2020, υπογράφονται χωρίς αυξήσεις στις τιμές .
«Πρέπει η νέα κυβέρνηση να εξετάσει σε βάθος τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό. Χρειάζεται πλέον εθνική πολιτική για τον τουρισμό που θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον τομέα”, δήλωσε ο κ.Τάσσιος.

Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζει το αεροδρόμιο της Ρόδου ο κ. Γρηγόρης Τάσσιος δήλωσε:

« Στο αεροδρόμιο της Ρόδου υπήρχαν ζητήματα και στο παρελθόν. Ελπίζαμε ότι με τη Fraport θα επιλύονταν κάποια προβλήματα. Φαίνεται πως ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να τελειώσουν οι εργασίες. Επιπλέον λόγω Brexit απαιτούνται περισσότερα μέτρα και έλεγχοι για τους πολίτες που έρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ. Το θέμα αυτό θα πρέπει να απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση για να τελειώσουν οι εργασίες το συντομότερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η βουτιά στη ζήτηση για ταξίδια, απειλή για θέσεις εργασίας

Όσο για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους ξενοδόχους ο κ. Τάσσιος δήλωσε:
«Εδώ και χρόνια έχουμε κοινή πορεία. Επίσης είναι σημαντικό ότι στη Ρόδο νέος δήμαρχος θα είναι ο κ. Αντώνης Καμπουράκης που γνωρίζει άριστα τα θέματα του τουρισμού. Είναι μεγάλη η πρόκληση για εκείνον η θητεία του από τον Σεπτέμβριο. Θα είμαστε μαζί. Ας ελπίζουμε να μπορέσω να συνδράμω τον κλάδο και από τα βουλευτικά έδρανα».

Η υποψηφιότητα στο νομό Χαλκιδικής

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρθηκε όμως και στην υποψηφιότητα του στο νομό Χαλκιδικής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Στόχος είναι η αντιμετώπιση του προβλημάτων του νομού μου αλλά και των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ελληνική ξενοδοχεία. Η πρόκληση για μένα είναι διπλή», είπε.
«Στόχος να υπάρχει παρουσία τέτοια που ο κόσμος να δείξει τη δυναμική που έχει στην κάλπη Οι ενδείξεις είναι θετικές αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Χρειάζεται εγρήγορση και αγώνας κυρίως με επιχειρήματα για την επόμενη ημέρα» , δήλωσε ο κ. Τάσσιος.

Όσο για τα ζητούμενα των πολιτών ο κ. Τάσσιος δήλωσε πως οι πολίτες και επιχειρηματίες του ζητούν αλλαγή και διαμόρφωση ευνοϊκού φορολογικού ασφαλιστικού περιβάλλοντος.

«Το ζητούμενο είναι επενδύσεις η μείωση της γραφειοκρατίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Επίσης σημαντικό ζήτημα είναι η βελτίωση των υποδομών», είπε ο κ. Τάσσιος.
Ο κ. Γρηγόρης Τάσσιος υπενθυμίζεται πως ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 2014.

 208 total views,  4 views today