Για την ασφάλεια στους χώρους των πανεπιστημίων με αστυνόμευση που επιχειρεί να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω του σχετικού Νομοσχεδίου, μίλησε στον sky η πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη.

Όπως είπε αυτό το νομοσχέδιο αφορά κυρίως τα μεγάλα Πανεπιστήμια, καθώς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα έξι νησιά δεν είχε ποτέ περιστατικά βίας. «Θέλουμε την προφύλαξη μας από εξωτερική παραβατικότητα εξω-πανεπιστημιακών», υποστήριξε σχετικά.

“Έχουμε ζητήσει, όχι μόνο εμείς, αλλά και όλα τα πανεπιστήμια, ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση των αντίστοιχων κονδυλίων κι ευελπιστούμε ότι σε αυτά που προβλέπονται, θα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα μέσα φύλαξης και τον επακριβή τρόπο υλοποίησης των μέτρων φύλαξης, που αναφέρονται μέσα στο Νομοσχέδιο. Προβλέπεται δηλαδή και η προμήθεια εξοπλισμού και γενικότερα η ενίσχυση του κεφαλαίου του, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα παραβατικότητας που μπορεί να έχουμε”, είπε σχετικά.

 476 total views,  2 views today