Δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα κλείσει το 40% των εστιατορίων στη Νέα Υόρκη

496

Ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορωνοϊού θακαταδικάσει σε βαριά ύφεση τον κλάδο της εστίασης στη Νέα Υόρκη για τουλάχιστον τρία χρόνια σύμφωνα με τα πορίσματα έρευνας της McKinsey & Co.

Η έρευνα σημειώνει ότι το πλήγμα στον κλάδο, σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι συντριπτικό, αφήνοντας πίσω του οριστικά λουκέτα για το 40% των επιχειρήσεων εστίασης μέχρι και το 2022 και ιδιαίτερα για τις μεσαίες και μικρότερες εξ αυτών. Η έρευνα θεωρεί ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος, το οποίο, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη έξαρση της κοινής γρίπης, θα προκαλέσει εκτεταμένη κρίση στο σύστημα υγείας, ωθώντας τις αρχές στη λήψη σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Η κεντρική θέση της έρευνας ως προς το υγειονομικό σκέλος είναι ότι η πανδημική κρίση θα έχει διάρκεια και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί πριν την εκτεταμένη χρήση εμβολίων, που θα δημιουργήσουν ανοσία σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Σε περίπτωση που επιτευχθεί ωστόσο ο περιορισμός τους πανδημικού κύματος, η 54 σελίδων έρευνα εκτιμά ότι ο κλάδος της εστίασης στη Νέα Υόρκη μπορεί να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2021.