Στον εντοπισμό εβδομήντα αλλοδαπών  και μιας σορού 23χρονου αλλοδαπού ανδρός προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στην περιοχή  νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου.

Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην περιοχή και εντόπισε μία λέμβο και ικανό αριθμό αλλοδαπών επί των ακτών του Φαρμακονησίου καθώς και μία λέμβο με αλλοδαπούς τετρακόσια μέτρα από νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, όπου και οδηγήθηκε με ασφάλεια στην προβλήτα Φαρμακονησίου.

Διασώθηκαν συνολικά εβδομήντα εννέα αλλοδαποί, ενώ η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για έναν αγνοούμενο άνδρα, ο οποίος επέβαινε στην πρώτη λέμβο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, απέπλευσαν άμεσα τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό του αγνοούμενου άνδρα, ενώ λίγο αργότερα με τη συνδρομή τριών ιδιωτών δυτών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε  η σορός  του 23χρονου.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Λέρο, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γ.Ν. -Κ.Υ. Κω για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Λίγο αργότερα  εντοπίσθηκαν άλλοι 24 αλλοδαποί ανατολικά του Φαρμακονησίου, πάνω σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, που μεταφέρθηκαν επίσης στο λιμένα του Φαρμακονησίου.