Συγκέντρωση των μαθητών που φοίτησαν πριν από 50 χρόνια στο Βενετόκλειο Λύκειο τότε Γυμνάσιο, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου στη Ρόδο.

Η συνάντηση θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα διεξαχθεί σε ξενοδοχείο της Ρόδου, όπως δήλωσε σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Σωτρίλλης, πλαισιωμένος από δύο συμμαθητές του τους κκ. Χρήστο Παπαφιλίπου οικονομολόγο και Γιώργο Χαλκίτη ναυπηγό και ιδιοκτήτη ναυπηγείου.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε συνάντηση οι μαθητές του Βενετοκλείου που αποφοιτήσαμε το 1969. Θα βρεθούμε τέλη Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Ρόδου. Η συνάντηση θα διαρκέσει δύο ημέρες για να έχουμε το χρόνο να συνομιλήσουμε», δήλωσε ο κ. Σωτρίλλης.
Όπως εξήγησε ο κ. Παπαφιλίππου από το 1969 αποφοίτησαν από το Βενετόκλειο 116 άτομα ( 72 κλασικό και 44 από το πρακτικό) .


«Η εκδήλωση θα διαφέρει από τις συνηθισμένες συναντήσεις. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι  η μεγάλη διάρκεια. Μετά από μισό αιώνα θα δούμε τους ανθρώπους με τους οποίους καθίσαμε στα ίδια θρανία», είπε ο κ. Παπαφιλίππου.

«Μετά από τόσα χρόνια είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν 116 άνθρωποι που πριν από 50 χρόνια φοίτησαν στο Βενετόκλειο.Για να μπορέσουμε να έχουμε ουσιαστική επικοινωνία η συνάντηση θα έχει διάρκεια δύο ημέρες», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χαλκίτης.

Προσπάθειες θα γίνουν και για να έρθουν στη Ρόδο, για τη συνάντηση και οι απόφοιτοι που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.