Ο Αρχάγγελος θα τιμήσει με ένα διήμερο εκδηλώσεων τη μνήμη του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού, κορυφαίου επιστήμονα και πολιτικού, στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου σε Δ. Κρεμαστινός και στις 5 θα τελεσθούν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στο 1ο δημοτικό σχολείο, δωρεά της συζύγου του αείμνηστου καθηγητή Καρδιολογίας. Την Κυριακή, μετά το μνημόσυνο, θα γίνει στις 11 η ονοματοδοσία οδού σε Δημήτρης Κρεμαστινός και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, δωρεά της Αναστασίας Πατσάη.

Όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου Νίκος Διμέλης, παρόντες μεταξύ άλλων θα είναι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη καθώς και η σύζυγός του Τζένη Κρεμαστινού.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Αρχαγγέλου – Ιαλυσσού – Καλλιθέας και ο Διευθυντής κι ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου Ρόδου σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής του αείμνηστου Καθηγητή, Υπουργού και Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημητρίου Θ. Κρεμαστινού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 24 -25 Οκτωβρίου 2020.

Ο Πρόεδρος: Νικόλαος Διμέλης
Ο Διευθυντής: Ιωάννης Πλαστρούγγης
Ο Αντιδήμαρχος: Γεώργιος Πατσάης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 24.10.2020

Έναρξη εκδηλώσεων στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου
• Ώρα 16:00: Ονοματοδοσία Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου «Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός»
• Ώρα 17:00 (Ά Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου):  Εγκαίνια Βιβλιοθήκης – Αναγνωστηρίου «Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός» με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ.κ. Κυρίλλου.
Καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Πλαστρούγγη
Δωρεά κ. Τζένης Κρεμαστινού
– Χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
– Ομιλίες από τις κ. Χατζημανώλη Τσαμπίκα και κ. Δαμιανού Ελένη, εκπαιδευτικούς 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου
– Χαιρετισμός από την κ. Τζένη Κρεμαστινού

ΚΥΡΙΑΚΗ25.10.2020

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου. Εξάμηνο μνημόσυνο Δημητρίου Θ. Κρεμαστινού
• Ώρα 11:00: Ονοματοδοσία οδού από Άγιο Γεράσιμο προς Τράπεζα Πειραιώς έως Φαρμακείο Σαραγά, σε οδό «Δημητρίου Θ. Κρεμαστινού»
• Ώρα 11:30 (Πλατεία Ηρώων Αρχαγγέλου):
– Αποκαλυπτήρια Προτομής Δημητρίου Θ. Κρεμαστινού (Δωρεά κ. Αναστασίας Πατσάη)
– Χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
– Χαιρετισμός από την κ. Τζένη Κρεμαστινού.

 1,642 total views,  2 views today