Διακοσταματίου : Ανοίγει η κερκόπορτα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση στο Δήμο Ρόδου!

963

“Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων στο Δήμο Ρόδου. Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά αυτό μας δείχνει η σύμβαση για την καθημερινότητα που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου και ο διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη”.

Αυτό δήλωσε σήμερα στον Sky  ο  πρώην δήμαρχος Αφάντου και μέλος της παράταξης μείζονος μειοψηφίας  κ. Σάββας  Διακοσταματίου.

«Είμαστε  υπέρ της σύμβασης . Η υλοποίηση της καθυστέρησε για δύο έτη. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι ότι θα δοθεί σε ιδιώτες το 100% του έργου που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας .  Η υπηρεσία αυτή είναι δημοτική και όχι ιδιωτική. Όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω των αυξημένων αναγκών τότε μέρος του έργου της παραχωρήσει για να εκτελεσθεί από ιδιώτη. Θυμίζω πως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε παραχωρήσει το 50%. Εδώ θα δοθεί όλο το έργο συν άλλα αντικείμενα κρίσιμα για την ανταποδοτικότητα», είπε ο κ. Διακοσταματίου.

Σε ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης του επιπλέον  κόστους της σύμβασης  όπως προκύπτει ο κ. Διακοσταματίου τόνισε:

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι ανταποδοτικότητα. Με τα χρήματα που διαθέτει η δημοτική αρχή θ  πρέπει να πληρώσει.  Εδώ έχουμε 15 εκατομμύρια από τα ανταποδοτικά τέλη αλλά σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα 6,5 εκατομμύρια που αφορούν το κόστος για την πληρωμή του προσωπικού. Αν δοθεί το 100% του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες τι θα γίνει με το προσωπικό; Θα πληρώνουν τους εργαζόμενους και θα κάθονται; Θα απαξιώσουν τη Διεύθυνση Καθαριότητας με ότι συνέπεια έχει αυτό».

Σχετικά με την ανακοίνωση στην οποία έχει προβεί η δημοτική αρχή σύμφωνα με την οποία  οι εργαζόμενοι θα αξιοποιηθούν εκεί όπου πρέπει ο κ. Διακοσταματίου τόνισε:

«Το αντικείμενο των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Καθαριότητας είναι συγκεκριμένο.  Είτε είναι οδηγοί συνοδοί απορριματοφόρων ή οδοκαθαριστές. Που θα τους στείλουν; Θα τους  μετακινήσουν εσωτερικά ; Θα τους κάνουν μετατάξεις; Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται από συγκεκριμένο κωδικό», είπε ο κ. Διακοσταματίου.

«Το αποτέλεσμα όπως είπε θα είναι να επιβαρυνθούν οικονομικά οι πολίτες.

Θα επιβαρυνθούν οι  πολίτες και θα απαξιωθεί πλήρως η Διεύθυνση Καθαριότητας. Ξέρουμε τις πολιτικές και την προπαγάνδα που γίνεται. Είναι κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση  του Δήμου», τόνισε.