Ανανέωση:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, τα μέλη της Ένωσης Γονέων έξω από το κτίριο της Εφορίας όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και ζήτησαν την πλήρωση των κενών θέσεων επισκευές αλλά και ελέγχους στα σχολεία για την αντοχή τους σε σεισμικές δονήσεις .

Μιλώντας στον Sky το μέλος της Ένωσης Γονέων κ. Παναγιώτα Παπαχρυσάφη τόνισε ότι αν και είναι Οκτώβριος υπάρχουν ακόμη πολλά κενά στις θέσεις νηπιαγωγών δασκάλων και καθηγητών.

«Υπάρχουν νηπιαγωγεία όπου τα παιδιά δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην τάξη όπως στο Γεννάδι για παράδειγμα γιατί δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί», τόνισε.
Ελλείψεις υπάρχουν και στα δημοτικά σχολεία όπως είπε γεγονός που δεν βοηθά στη μάθηση των παιδιών.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πρέπει να δίνει λύσεις στα προβλήματα», τόνισε η κ. Παπαχρυσάφη.

“Όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν τα μαθήματα τους. Τα μικρά παιδιά στα νηπιαγωγεία δυσκολεύονται ιδιαίτερα”. τόνισε

Στις κενές θέσεις των δασκάλων στα σχολεία αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky το μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου κ. Γ. Γκουτζιαμάνης.
«Υπάρχουν ακόμη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 170 κενές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών . Μιλάμε για όλες τις ειδικότητες. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα ολοήμερα σχολεία . Αρκετά από αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν», τόνισε ο κ. Γκουτζιαμάνης που αναφέρθηκε στις περικοπές δαπανών που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να γίνουν καλές επισκευές στα σχολεία.

«Είναι αναγκαίο να γίνουν επισκευές ώστε οι συνθήκες στα σχολεία να είναι αυτές που πρέπει για τα παιδιά. Στη Ρόδο υπάρχουν πολλά εκπαιδευτήρια που είναι σε κακή κατάσταση», τόνισε.

Οι γονείς μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας επέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους προϊσταμένους τρων διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης . Ειδικά για την δίχρονη προσχολική αγωγή στο σχετικό ψήφισμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Αναφορικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:
o Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν Δομές για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
o Δημιουργία νέων σύγχρονων δομών, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες.
o Μόνιμο παιδαγωγικό, ειδικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.
o Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας. Δωρεάν και Δημόσια η φοίτηση για όλα τα παιδιά.
o Ενιαίο αναβαθμισμένο παιδαγωγικό, επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.

Αναφορικά με την Α/θμια και Β/θμια

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

o Άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο σε γενικούς δασκάλους όσο και σε ειδικότητες μέχρι και το τελευταίο χωριό του νησιού.
o Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε καθηγητές στα Γυμνάσια και στα Λύκεια του νησιού.
o Αντισεισμικό έλεγχο σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού.
o Δημιουργία από κρατικά κονδύλια νέων ,σύγχρονων σχολικών μονάδων.

 60 total views,  2 views today