Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το δημαρχείο εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ρόδου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να προχωρούν σε συνεργασίες με ιδιώτες.

« Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν αυτό που πάει να γίνει και να αντιδράσουν δυναμικά. Γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους με αυτά που προγραμματίζονται από την κυβέρνηση.Αν δεν αγωνιστούν δεν θα τους σώσει κανείς», δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα κ. Γιάννης Ντελάκης.

Την αντίθεση της με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή αναφέρεται με ανακοίνωση της και η διοίκηση του ΕΚΡ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το Ε.Κ.Ρ εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των Δήμων.

Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, συμβασιούχων ή αορίστου χρόνου. Ανοίγει επίσης το δρόμο για εύκολες προσλήψεις-ρουσφέτια από την πίσω πόρτα μέσω των εργολαβικών εταιριών.

Ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου και να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
Το Ε.Κ.Ρ είναι στο πλευρό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλεί τα σωματεία-μέλη του να τους στηρίξουν με κάθε τρόπο.

 116 total views,  2 views today