Τις δικές του απαντήσεις δίνει για την κριτική που του ασκήθηκε από την αντιπολίτευση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

Ο κ. Καματερός εμμένει στις θέσεις που έχει εκφράσει, υπερασπίζεται τη Συμφωνία των Πρεσπών και την πολιτική της κυβέρνησης και τονίζει ότι ο λαός θα κρίνει στο τέλος άπαντες.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Καματερός αναφέρει τα ακόλουθα:

“Μητσοτάκης από Ρόδο: “Είναι επικίνδυνα αυτά που είπε ο τοπικός βουλευτής, για το Αιγαίο. Είναι επικίνδυνος. Να φύγουν»
Βορίδης και υποψήφιοι βουλευτές Ν.Δ. από Κω: “Είναι απαράδεκτα αυτά που λέει ο τοπικός βουλευτής. Καταδικάστε τον”.
Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ από την Κω: “Επικίνδυνος, απαράδεκτος ο τοπικός βουλευτής. Αυτός φταίει για όλα στην Κω”, το αποκορύφωμα “Ο βουλευτής δεν είναι για να πίνει καφέ στο καφενείο της Βουλής”
“Δεν έχει γίνει τίποτα μετά τον σεισμό “αναφωνούν όλοι μαζί και σε αγαστή συνεργασία, ενώ γνωρίζουν ότι πρόκειται για εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Οι μελέτες και οι διαγωνισμοί για τόσο μεγάλα έργα όπως το λιμάνι και τα μνημεία απαιτούν χρόνο για να διεκπεραιωθούν και προς αυτή την κατεύθυνση οι προσπάθειες μας είναι άοκνες.
Απόλυτα συντονισμένος και ο κ. Λαφαζάνης από την Κω δηλώνει: “Μόνο διεστραμμένο μυαλό μπορεί να πει αυτά που είπε ο τοπικός βουλευτής” συμπληρώνοντας τη συγχορδία Μητσοτάκη, Βορίδη, Άδωνη, Φώφης και λοιπών περί “Καταστρεπτικής συμφωνίας των Πρεσπών”.
Δεν ενοχλείται λοιπόν ο κ. Λαφαζάνης από την υποκριτική στάση τους αρκεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο κοινός στόχος.
Να κυβερνήσουν ξανά οι “νόμιμοι ιδιοκτήτες” της χώρας όπως θεωρούν τους εαυτούς τους. Οι ίδιοι που την οδήγησαν στην καταστροφή με πολιτικές ιδιοτέλειας. Αρκεί να στηθεί και πάλι το σύστημα που θα τους επιτρέψει να λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο προς όφελος των ημετέρων.
Με αυτό τον κοινό σκοπό συντονίζονται όλοι σε μια ετερόκλητη και παράφωνη συγχορδία, αγνοώντας την κοινή επιθυμία των νησιωτών να ζήσουν ειρηνικά με τους γείτονες χωρίς παράλογες διεκδικήσεις, χωρίς παρενοχλήσεις και θερμά επεισόδια με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Η ειρήνη και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι το ζητούμενο κι ας κάνουν πως δεν το ακούν οι κήνσορες της μισαλλοδοξίας.
Μπροστά σε αυτόν τον κοινό στόχο, δεν διστάζουν να διαστρεβλώνουν δηλώσεις μου χωρίς να τις ακούσουν, στάζουν χολή και μίσος και καταφεύγουν στο λαϊκισμό. Μιλούν για ξεπούλημα των νησιών αυτοί που τα οδήγησαν στην απαξίωση και την απομόνωση. Όλοι αυτοί που αγνόησαν τις νησιωτικές πολιτικές που θα μπορούσαν χρόνια τώρα να οχυρώσουν τα νησιά μας οικονομικά και κοινωνικά.
Μήπως όλη αυτή η παράφωνη συγχορδία μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες είμαστε στη σωστή κατεύθυνση; Μήπως τους πειράζει που δεν τη βγάζουμε στο καφενείο της Βουλής αλλά καθημερινά παράγουμε κοινοβουλευτικό έργο για να δώσουμε και πάλι στα νησιά μας τη θέση που τους αξίζει;
Ένα σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο ήταν κι αυτό που με κράτησε μακριά από μια σημαντική ιστορική στιγμή των νησιών μας. Αυτήν του εορτασμού της 7ης Μαρτίου. Σεβόμενος απόλυτα τον συμβολισμό της επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα τίμησα το παρελθόν της εργαζόμενος για το μέλλον της.
Οι νησιώτες μας βλέπουν και θα μας κρίνουν όλους.

 510 total views,  2 views today