Για το προσωπικό καθαριότητας που δεν επαρκεί σε πολλές περιπτώσεις ούτε για τη βασική καθαριότητα που χρειάζεται ένα σχολείο διαμαρτύρεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών της Ρόδου.

Στην ανακοίνωση της η Ένωση κάνει λόγο για τα νηπιαγωγεία που πρέπει να επιλέξουν αν θα έχουν καθαρίστρια στο πρωινό ή στο απογευματινό τμήμα καθώς έχει σταλεί μόνο μία μερικής απασχόλησης ενώ υπάρχουν δε περιπτώσεις όπου δυο κτήρια μοιράζονται την ίδια καθαρίστρια.

Τραγικό παράδειγμα το νηπιαγωγείο Μαριτσών όπου για 50 παιδιά, προσλήφθηκε μια καθαρίστρια μερικής απασχόλησης, η οποία πρέπει να πηγαίνει και στο νηπιαγωγείο Παστίδας που έχει 75 παιδιά, εντός του ωραρίου της.

Επίσης, αναφέρουν ότι υπήρχαν σχολεία που ξεκίνησαν τη χρονιά χωρίς να έχουν  καθαριστεί, όπως για παράδειγμα στο Δημοτικό Σχολείου Γενναδίου όπου η καθαριότητα έγινε την τελευταία στιγμή και μετά από παρέμβαση της συνέλευσης γονέων στον αντιδήμαρχο Νότιας Ρόδου ενώ σε άλλα σχολεία ανέλαβαν οι ίδιοι οι γονείς την καθαριότητα είτε με δική τους προσωπική δουλειά είτε βάζοντας ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού.

Τέλος στο Καζούλλειο, 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου κάνουν μάθημα στην αυλή καθώς είναι πιο ασφαλές από το να στριμωχτούν περίπου 130 παιδιά σε 4 αίθουσες, ενώ στο 4ο Λύκειο Ρόδου όλα τα τμήματα έχουν 27 μαθητές.

 1,935 total views,  2 views today