Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι «αφίξεις» προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στα νησιά .

Σήμερα το επίκεντρο των διακινητών ήταν η Κω όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναλυτικά αναφέρεται ότι:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ (08) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαπέντε (15) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ”ΨΑΛΙΔΙ” ν. Κω, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους οδήγησε με ασφάλεια την λέμβο στην ανωτέρω παραθαλάσσια περιοχή.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Κω.

 238 total views,  2 views today