Με έντεκα προσομοιούμενους διεθνείς οργανισμούς, σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη θα έχει τουλάχιστον έναν επίδοξο διπλωμάτη που θα αναλάβει να την εκπροσωπήσει στη Ρόδο.

Ο λόγος για το 9ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου 2018, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και θα φέρει στη Ρόδο πάνω από 430 νέους επιστήμονες και φοιτητές, με οργανωμένες αποστολές από 13 τμήματα και πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και πολλούς μεμονωμένους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το RhodesMRC αποτελεί μία ουσιαστική συνέργεια τοπικών φορέων: διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ έχει τη διαρκή υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Στόχος είναι το RhodesMRC να λειτουργήσει σαν μία διαρκής πλατφόρμα ανάπτυξης των πεδίων του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Σχέσεων, εκμεταλλευόμενη τις ενεργές επαφές του συνεδρίου με ακαδημαϊκούς και ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εφαρμογές και υλοποιήσεις πέραν και των δύο υφιστάμενων συνεδρίων.

 244 total views,  4 views today