Σε “Βενετία” μετατράπηκε η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, από την έντονη καταιγίδα που σημειώθηκε στο βόρειο τρίγωνο του νησιού.

Η είσοδος στη θαλασσινή πύλη, απέναντι από την Κολώνα, μετατράπηκε σε μία απέραντη λίμνη με το νερό να μην έχει διέξοδο να φύγει, ενώ και η πλατεία η Ιπποκράτους πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά που κατέβαιναν από την κεντρική οδό της Σωκράτους και παράδρομους της.

Τα νερά μπήκαν στα καταστήματα και αρκετοί επιχειρηματίες έσπευσαν για να μην πάθουν ανεπανόρθωτες ζημιές.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί συντονισμένο σχεδιασμό και όχι μεγάλα λόγια, όπως αυτά που πολυδιαφημίσθηκαν σε δελτίο τύπου από τον Οκτώβριο 2019 που ο Αντιδήμαρχος δόκτορ Στέφανος Δράκος εξυμνούσε τον εαυτό του, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία έγιναν καθαρισμοί!!

Ενδεικτικά είναι τα όσα είχαν αναφερθεί τότε στο αυτολιβάνισμα:

“Η νέα δημοτική αρχή, δια των υπευθύνων εκπροσώπων της, λειτούργησε προληπτικά, ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατό η εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Σε αυτό το πλαίσιο, το συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ ξεκίνησε σήμερα τις αποφρακτικές εργασίες σε φρεάτια της Μεσαιωνικής πόλης, ανακαλύπτοντας εντός αυτών από μεγάλες ποσότητες από λίπη έως και … σωλήνες (!) και διαπιστώνοντας κατ’ επέκταση την ορθότερα της απόφασης των πολιτικών προϊσταμένων. Κατά τη διάρκεια παραμονής του στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ο αντιδήμαρχος, έγινε δέκτης της αγάπης και της εκτίμησης των πολιτών, για την έγκαιρη δράση του ιδίου και της νέας δημοτικής αρχής. Καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής πόλης, τον συνεχάρησαν για την προληπτική του δράση, αλλά και την οργανωτικότητά του, αφού – όπως είπαν – ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε έγγραφη ενημέρωση από αντιδήμαρχο, προς όλους τους καταστηματάρχες, για την εκτέλεση εργασιών. Βέβαια, υπήρξε και μία μεμονωμένη περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία, που κράτησε αρνητική στάση, μη αναγνωρίζοντας τη θετικότητα του μέτρου” !

Παρά τα λόγια τα μεγάλα και τελικά τον αυτοσαρκασμό τους, προκαλείται πλέον και το δημόσιο αίσθημα: Θα υπάρξει και …αυτοτιμωρία δια της παραιτήσεως ή θα φορτωθούν γι άλλη μια φορά όλα στον κόκορα; Η Ρόδος έλαμψε βουλιαγμένη…

 

 2,063 total views,  2 views today