Σκληρή επίθεση στον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και εμμέσως αλλά σαφώς στην κ Τόνια Μοροπούλου, έκανε σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος για την μη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Η τοποθέτηση του έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, σήμερα,  που πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής.

Υπενθυμίζεται πως το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης τέθηκε στην κρίση των μελών του περιφερειακού συμβουλίου πριν λίγες ημέρες αλλά δεν εγκρίθηκε με το πρόσχημα ότι θα πρέπει να αναλάβει πρώτα καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή .


«Θα μπορούσε να υπογραφεί η προγραμματιστεί η προγραμματική σύμβαση και η νέα δημοτική αρχή να προχωρούσε μετά σε αλλαγές . Η σύμβαση προβλέπει συγκεκριμένα έργα όπως τα υπόγεια δίκτυα με πόρους εξασφαλισμένους. Είχαμε καταφέρει να βάλουμε και τις επισκευές σε δύο κτίρια εκτός Μεσαιωνικής Πόλης . Ήταν μια προγραμματική σύμβαση ολοκληρωμένη και αν μη τι άλλο η κυβέρνηση θα είχε τη βούληση όλων των τοπικών φορέων για την ανάγκη υλοποίησης της.Το επιχείρημα που εκφράστηκε ήταν σαθρό. Έχουν την ευθύνη αυτοί που δεν υπέγραψαν τη σύμβαση», τόνισε ο κ Φώτης Χατζηδιάκος

Ο δήμαρχος εκτός από την αγανάκτηση του για το μηδενισμό της προσπάθειας που έγινε για την υπογραφή της σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη που περιλαμβάνει σημαντικά έργα προχώρησε περισσότερο και εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτήν την ιστορία κρύβεται κάτι.

«Το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια. Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι κάτι κρύβεται σε αυτή την ιστορία . Ο κ Χατζηιωάννου «φωτογράφισε» το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω ανθρώπους που ξεκίνησαν με την κυβέρνηση Τσίπρα και έρχονταν τακτικά εδώ για να κάνουμε συσκέψεις για τα ακίνητα της Μεσαιωνικής Πόλης και την αξιοποίηση τους. Αλλά αυτά δεν περιελήφθησαν στη σύμβαση . Ως εκ τούτου κάποια συμφέροντα δεν ικανοποιήθηκαν», είπε ο δήμαρχος Ρόδου.

Ο κ. Χατζηδιάκος προειδοποίησε να τολμήσουν οι …γυρολόγοι της πολιτικής να επιχειρήσουν να περάσουν τα συμφέροντα τους στο Δήμο Ρόδου.

« Και στην επόμενη θητεία να μην τολμήσουν να έρθουν εδώ μέσα οι γυρολόγοι της πολιτικής να προσπαθήσουν περάσουν συμφέροντα . Είναι αυτοί που έφυγαν από τον Τσίπρα πήγαν στη Φωφη Γεννηματά και από τη Γεννηματά στο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η πραγματικότητα και εκφράζω την αγανάκτηση μου. Ήταν ευκαιρία να κάνουμε μια αρχή. Ήταν ευκαιρία να δεσμεύσουν με την ευκαιρία αυτή κάποια υπουργεία», είπε ο δήμαρχος Ρόδου.

Η προειδοποίηση στον Αντώνη Καμπουράκη

Με αφορμή συνέντευξή του περιφερειάρχη ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του γιατί απαξιώνεται το έργο της δημοτική αρχής.

Επιπλέον προειδοποίησε για μια αφορά ακόμη ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ένα βήμα πίσω σε όσα έχουν δρομολογηθεί επί θητείας του.

«Τυχαία είδα σε δελτίο ειδήσεων τον κ. Περιφερειάρχη να αναφέρει για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που θα  εξετάσουν με το νέο δήμαρχο Ρόδου. Να αναφέρω επί τη ευκαιρία ότι ο νέος δήμαρχος δεν έχει έρθει να με συναντήσει ακόμη . Υπογράφηκε η σύμβαση για τις 35 παιδικές χαρές όχι μόνο με το πρόγραμμα αυτό αλλά και με ίδιους πόρους . Τα έργα έχουν ονοματεπώνυμο. Επίσης αναμένεται από το ελεγκτικό η έγκριση για εργασίες στη Ροδιακή Έπαυλη . Θα υπογράψουμε τη σύμβαση για τη δεύτερη φάση του ξυλοπεζόδρομου. Περιμένουμε υπογραφές των αρμοδίων υπουργών για να προχωρήσει το Λιμενικό Ταμείο στη δημοπράτηση του Καρνάγιου . Ήρθαν οι αποφάσεις για τα Ανοικτά Κέντρα Υπουργείου τα οποία πολεμήθηκαν. Εγκρίθηκαν οι μελέτες για τρία νέα οδικά έργα. Έγιναν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για να υλοποιηθούν αρκετά έργα μέσω ΣΔΙΤ. Ελπίζω εν μέσω της θητείας μας να γίνει η ανάδειξη των αναδόχων», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Με αφορμή το περιστατικό στον καταυλισμό των τσιγγάνων σήμερα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη μετεγκατάσταση του καταυλισμού που έχει δρομολογηθεί.

«Μας κάλεσαν σήμερα, στο περιστατικό. Είπα να πάει η Πυροσβεστική και η Αστυνομία γιατί εμείς από τις 30 Αυγούστου του 2015 πήραμε τις σκληρές αποφάσεις για τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ. Έχουμε κάνει καταπληκτική δουλειά . Προχωράει η μετεγκατασταση σύμφωνα με το πρόγραμμα μας. Ελπίζω να συνεχιστεί ιη προσπάθεια. Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής θα μείνω θα είμαστε από κοντά. ¨Όπου μας χρειάζονται θα είμαστε δίπλα. Αλλοίμονο αν πάει πίσω ένα βήμα σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί . Έχουμε χρέος στην κοινωνία όλοι μας», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Οι ευχαριστίες στην ΕΛΑΣ

Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στη συνεργασία που είχε με τις υπηρεσίας της ΕΛΑΣ για την οποία ευχαρίστησε τους αξιωματικούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης στη Σύρο αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη στη Ρόδο.

«Έστειλα επιστολή και στον περιφερειακό διευθυντή της Αστυνομίας και στον Αστυνομικό Διευθυντή για το θέμα της επαιτείας. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Εμείς είχαμε αποφασίσει να εκδιώξουμε με δικά μας μέσα τους επαίτες. Ο Αστυνομικός Διευθυντής μας ζήτησε να μην κινηθούμε για να χειριστεί το ζήτημα εκείνος. Όπως και έγινε. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ ότι υπήρχε δίκτυο εμπορίας ανθρώπων και εξαρθρώθηκε . Τουλάχιστον άρχισε το κουβάρι να ξετυλίγεται. Μακάρι να δοθεί λύση και σε αυτό το θέμα», είπε ο δήμαρχος .