Δυσκολεύει πλέον η κατάσταση με τον κορονοϊό!

461

Δυσκολεύει ημέρα με την ημέρα η κατάσταση με τα  κρούσματα του κορονοϊού στη Ρόδο.` Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου τα ενεργά κρούσματα είναι 2.500 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου και έπεται η συνέχεια καθώς ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.

Το γεγονός ότι χθες το βράδυ έγιναν δέκα εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό δεν είναι απλό. Τα περιστατικά δεν ήταν ελαφρά όλα όπως επεσήμανε στο skyrodos.gr ο Διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Στέλιος Καραταπάνης.

Η κατάσταση θα δυσκολέψει περισσότερο  και θα φανούν τα αποτελέσματα των συγκεντρώσεων στις εορτές. Κρούσματα θα φαίνονται στις μικρότερες αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες των πολιτών.

Στο σύνολο μέχρι τώρα στο νοσοκομείο του νησιού μας νοσηλεύονται 35 άτομα.
Είναι φανερό πως αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας και στο νοσοκομείο της Ρόδου.

«Οι γιατροί παρακολουθούμε την κατάσταση το πώς αυξάνονται στα κρούσματα ποια είναι η μεταδοτικότητα και η ένταση της νόσησης με τη νέα μετάλλαξη. Θεωρούμε βέβαιο πως θα υπάρξει και άλλη πίεση στο σύστημα υγείας», είπε ο κ. Καραταπάνης.

Η μόνη οδός που βοηθά στο να αντιμετωπίζεται ελαφρύτερα η νόσος είναι τα εμβόλια και οι συχνοί έλεγχοι των πολιτών με τεστ και  η εφαρμογή των μέτρων υγιεινής.

Επίσης όπως αυστηρά τόνισε ο κ. Καραταπάνης είναι πλέον επιβεβλημένη η χρήση της μάσκας υψηλής προστασίας ή της διπλής χειρουργικής στους εξωτερικούς χώρους στα σημεία με πολύ συνωστισμό  αλλά και στους χώρους εργασίας.

«Η μάσκα μετά το εμβόλιο είναι το μέσο εκείνο που μας παρέχει τη μεγαλύτερη προστασία από τον ιό», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο της Ρόδου είναι πιο αυστηρά τα πράγματα με την είσοδο των επισκεπτών .

«Θα εισέρχονται   οι συνοδοί των ασθενών αλλά μόνο με τη διεξαγωγή τέστ», όπως τόνισε ο κ. Καραταπάνης.