Τη δυσφορία και απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου από το σχήμα Περιφέρειας-Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων για την επικοινωνιακή πολιτική και προβολή της Ρόδου που θα ακολουθηθεί στα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, εξέφρασε μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος Γιώργος Ματσίγκος.

«Δεν προσκληθήκαμε ως άμεσα εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αποκλεισθήκαμε, ενώ ο Σύλλογος Διευθυντών γεμίζει τα ξενοδοχεία, υπογράφει τα συμβόλαια και συνομιλεί απευθείας με τους Τουρ Οπερέιτορ. Άρα δεν περισσεύουμε εμείς… Εμείς ωστόσο συνεχίζουμε να καταθέτουμε προτάσεις και ιδέες. Άλλωστε κατά κοινή ομολογία είμαστε ένας πολύ δραστήριος Σύλλογος και μάλιστα ο καλύτερα οργανωμένος στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ματσίγκος επισήμανε ότι είναι άκρως απαραίτητο να υπάρχει μία ομάδα δράσης και μάρκετινγκ, ωστόσο εξέφρασε την απορία του για τους λόγους τους οποίους αποκλείσθηκε από το “σχήμα” τόσο ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, όσο και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γ. Ματσίγκου για το πως θα κινηθεί η συρρικνωμένη τουριστική σεζόν, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει αυξητική τάση μετά τις 15 Ιουλίου, ενώ επί του παρόντος επισκέπτονται τη Ρόδο 1.500-2.000 τουρίστες. “Ο στόχος που είχα βάλει ήταν 500.000-600.000 για φέτος το καλοκαίρι στο νησί, κάτι που φαίνεται ότι εκεί θα κινηθεί. Μετά τις 15/7 αναμένεται να πάμε στις 3.000 ημερησίως”, είπε καταλήγοντας.

 1,024 total views,  4 views today