Στα Δωδεκάνησα

  • Ηδη κατά τις πληροφορίες το σχέδιο ωγια την εφαρμογή του 3% ανά ξενοδοχείο, βρήκε ανταπόκριση στις Κυκλάδες.
  • Εχει δοθεί εντολή στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΤ στη Ρόδο για να εφαρμοσθεί άμεσα το μέτρο και στο νομό μας.

Όπως πρώτος ο sky αποκάλυψε χτες για την ύπαρξη του σχεδίου για την δημιουργία μικρών αναρρωτηρίων κααι χώρων απομόνωσης ανά ξενοδοχείο σε ποσοστό 3% επί του αριθμού των δωματίων κάθε μονάδας, τελικά σήμερα υπεγράφη η Κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού. Αυτή προβλέπει ότι στις ξενοδοχειακές μονάδες θα δημιουργηθούν δωμάτια -χώροι απομόνωσης- για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η λύση αυτή, προσωρινού χαρακτήρα, συμπληρώνει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας» και επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Γι΄αυτό και τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ΄ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης COVID-19, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι ορίζει η ΚΥΑ για τα ξενοδοχεία

Με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός (1) δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως πενήντα (50) δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο (2) δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των πενήντα (50) δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα, όπως εξήγησε, ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο».

 1,574 total views,  2 views today