Δωρεάν διακοπές σε γιατρούς και νοσηλευτές που έδωσαν και δίνουν τη μάχη με τον COVID-19 προσφέρει η Αστυπάλαια, με πρωτοβουλία των ξενοδόχων του νησιού, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Νίκος Κομηνέας.

Μάλιστα είναι αρκετοί οι ξενοδόχοι που συμμετέχουν σε αυτή τη δράση, “για να χαρούν αυτοί οι άνθρωποι λίγες μέρες ξεγνοιασιάς μέσα από την πίεση που έχουν, να πάρουν μία ανάσα και να χαρούν τις ομορφιές του νησιού, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλλαν και καταβάλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κομηνέας και μάλιστα αύριο θα είναι έτοιμη η σχετική λίστα με όλες τις μονάδες και τα καταλύματα των ντόπιων επιχειρηματιών που θα φιλοξενήσουν τους ανθρώπους της Υγείας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

“Η συγκεκριμένη δράση-πρωτοβουλία, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ευγνωμοσύνης των κατοίκων της Αστυπάλαιας στα πρόσωπα της πρώτης γραμμής των δημόσιων νοσοκομείων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αναχαιτίσουν το δολοφονικό ιό” επισήμανε σχετικά ο Δήμαρχος.

Η συγκεκριμένη προσφορά ισχύει για τετραήμερη διαμονή για το χρονικό διάστημα από 15 – 30 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη δημοτική αρχή του νησιού. Μάλιστα μέσα από αυτό το πρόγραμμα δωρεάν διακοπών θα μπορούν να συμμετέχουν και τα μέλη των οικογενειών τους, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση από τον Πειραιά προς Αστυπάλαια γίνεται πέντε φορές την εβδομάδα, με αεροπορική σύνδεση από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” με αεροσκάφη 45 θέσεων, ενώ η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αστυπάλαιας με τη Ρόδο ή την Κω θα είναι κι εφέτος μόνο μία φορά την εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ζημιές σε καταστήματα και σκάφη από τους υδροστρόβιλους στα Κολύμπια

Μάλιστα ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα ζητήσει και από την εταιρία Blue Star Ferries να δώσει μία καλύτερη προσφορά για τα εισιτήρια των γιατρών και νοσηλευτών που θα επισκεφθούν το νησί για δωρεάν διακοπές, ούτως ώστε και από αυτή την πλευρά να διευκολυνθούν με χαμηλότερο κόστος.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΑΡΟΥΛΑ ΚΟΥΣΟΥΛΙΝΗ

Στις προετοιμασίες που γίνονται στο νησί και το σημερινό άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, καφετέριες κι εστιατόρια, αλλά και την πρωτοβουλία των επιχειρηματιών ξενοδόχων που θα βοηθήσουν τα καταστήματα να δουλέψουν μέσω της κίνησης αυτής, αναφέρθηκε από την πλευρά της η επιχειρηματίας Μαρούλα Κουσουλίνη, που διατηρεί εστιατόριο στη Χώρα της Αστυπάλαιας.

Tα καταστήματα που ανοίγουν σήμερα θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα σε νέα δεδομένα λειτουργίας τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε η κυρία Κασουλίνη, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις περιμένουν να δουλέψουν μετά το λουκέτο λόγω του covid-19.

“Εχουμε προσπαθήσει πολύ να προβάλλουμε στην Αστυπάλαια τη γαστρονομική κουλτούρα, με τα ντόπια προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας”, πρόσθεσε και καταλήγοντας σημείωσε ότι και οι εστιάτορες από την πλευρά τους θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουν κατά το καλύτερο δυνατό τους επισκέπτες, ενώ θα συναποφασίσουν ενδεχομένως κάποιες προσφορές για το δεκαπενθήμερο που θα επισκεφθούν το νησί οι γιατροί και νοσηλευτές.

 

 7,850 total views,  8 views today