Σε συνεργασία του Δήμου Ρόδου στον οποίο ανήκει το Δημοτικό Κυνοκομείο, του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του και του Φιλοζωικού Συλλόγου Flying Cats, για ακόμη μια φορά έχει ξεκινήσει από τις 4/03/2019 και θα συνεχιστεί έως τις 12/04/2019 πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων, γατιών και σκυλιών.

Οι Flying Cats είναι διεθνής φιλοζωικός οργανισμός που παρέχει εθελοντικά παρόμοιες  δράσεις σε όλη την Ευρώπη. Οι στειρώσεις και η περίθαλψη γίνονται  εντός του εγκεκριμένου Κτηνιατρείου του  Δημοτικού Κυνοκομείου,  αποκλειστικά και μόνο σε αδέσποτα ζώα του Νησιού και σε καμία περίπτωση σε δεσποζόμενα κατοικίδια.

Καλούνται όσοι εθελοντές φιλόζωοι καθώς και οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των χωριών που μπορούν και επιθυμούν να συνδράμουν το πρόγραμμα,  να επικοινωνούν με το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου (τηλ. 22410-69476) ή την Υπεύθυνη του Συλλόγου κα Διμέλη Γεωργία (κιν. 6944960800 από 7:00 έως 9:00 το απόγευμα).

Οι φίλοι εθελοντές θα περισυλλέγουν αδέσποτα γατιά και σκυλιά και θα τα μεταφέρουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο σε ημέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί, τα μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου θα τα παραλαμβάνουν, με την υποχρέωση μετά το τέλος της στείρωσης και της όποιας θεραπείας, τα αδέσποτα να επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο, με ευθύνη των ίδιων των εθελοντών.

 

 

 1,621 total views,  2 views today