Δύο νέα περιστατικά κορωνοϊού, μετά την Παλαιστίνια έγκυο γυναίκα, καταγράφηκαν χθες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Λέρο.

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας οι δύο νέοι φορείς του ιού είναι ασυμπτωματικοί κι εντοπίσθηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν σε μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει μεταβεί στη Λέρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών τους, αλλά και μαζικά τεστ στο προσωπικό του ΚΥΤ, αλλά και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου κλπ. Για το λόγο αυτό απέστειλε σήμερα νέο έγγραφο στον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η Παλαιστίνια γυναίκα που φιλοξενείται στο ΚΥΤ Λέρου ανέβασε προ τριημέρου πολύ υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει κορωνοϊό. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε Νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Λέρου σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων COVID-19 σε όλη την Ελλάδα. Στη Λέρο, μέχρι στιγμής έχουμε πληροφόρηση για τρία κρούσματα COVID-19 που αφορούν άτομα τα οποία διαμένουν στο Κ.Υ.Τ Λέρου και έχουν τεθεί σε καραντίνα, όπως άλλωστε και ολόκληρο το Κ.Υ.Τ, και που αντιμετωπίζονται από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.
Ο Δήμος Λέρου καλεί όλους τους πολίτες να κάνουν χρήση μάσκας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας τα μέτρα που κατά περίπτωση ανακοινώνονται από την πολιτεία, με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.
Χρειάζεται από όλους μας εγρήγορση και απαρέγκλιτη τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, για να είμαστε ασφαλείς.
Τέλος, περιστατικά τα οποία καταγγέλονται από πολίτες και αφορούν αλλοδαπούς οι οποίοι περιφέρονται εκτός του Κ.Υ.Τ Λέρου, ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

 1,088 total views,  2 views today